Κοσμος

Έφοδος των αρχών του Χονγκ Κονγκ σε κατάστημα που πωλούσε κρέας γάτας και σκύλου

Έχει απαγορευτεί από το 1950

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χόνγκ Κόνγκ: Έφοδος των αρχών σε κατάστημα που πωλούσε κρέας γάτας και σκύλου
© Unsplash

Χόνγκ Κόνγκ: Έφοδος των αρχών σε κατάστημα που πωλούσε κρέας γάτας και σκύλου

Ένα κατάστημα στο Χονγκ Κονγκ δέχθηκε έφοδο από τις τοπικές αρχές με την υποψία ότι πουλούσε κρέας σκύλου και γάτας σε ντόπιους.

Σύμφωνα με το CNN, αστυνομικοί κατέσχεσαν «ύποπτα δείγματα σάρκας σκύλου και γάτας» σε κατάστημα που βρίσκεται στην Γιάου Μα Τέι μια πυκνοκατοικημένη εμπορική περιοχή και συγκεκριμένα στην Καουλούν.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας «κοινής επιχείρησης» από το Τμήμα Γεωργίας, Αλιείας, Τροφίμων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής το βράδυ της Πέμπτης.

Η πώληση επικρίθηκε επίσης από την τοπική ομάδα δικαιωμάτων των ζώων, η οποία δήλωσε ότι «καταδικάζει έντονα» την πράξη και προέτρεψε  τους ντόπιους να επικοινωνήσουν με τις αρχές εάν συναντήσουν κρέας σκύλου και γάτας να πωλείται ως τροφή σε καταστήματα και εστιατόρια.  

Οι κανονισμοί για σκύλους και γάτες του Χονγκ Κονγκ υπογραμμίζουν ότι «κανένα άτομο δεν επιτρέπεται να καταναλώσει, ή να εμπορευθεί κρέας από σκύλο ή γάτα, όπως επίσης και την πώληση ή τη χρήση τους».

Εν αντιθέσει με την ηπειρωτική Κίνα κρέατος σκύλου και γάτας απαγορεύτηκε στο Χονγκ Κονγκ το 1950, επομένως, η παραβίαση του νόμου συνοδεύεται από μέγιστο πρόστιμο 640 δολαρίων ΗΠΑ και φυλάκιση έξι μηνών.

Περίπου 30 εκατομμύρια σκυλιά θανατώνονται κάθε χρόνο στην Ασία για κρέας, σύμφωνα με την οργάνωση Humane Society International (οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ που έχει στόχο την καταπολέμηση απάνθρωπων πρακτικών κατά ζώων συντροφιάς και κτηνοτροφίας, το παράνομο εμπόριο ζώων κλπ).

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ