Κοσμος

Η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν σε πρώτο πλάνο στη στρατιωτική παρέλαση (βίντεο)

Αναλυτές στη Νότια Κορέα θεωρούν ότι θα είναι η διάδοχός του στην εξουσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του, Ζου Άε, στην Πιονγκγιάνγκ
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του, Ζου Άε, στην Πιονγκγιάνγκ © YouTube/Telegraph

Βόρεια Κορέα - Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μαζί με την κόρη του - Η στρατιωτική παρέλαση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Πιονγκγιάνγκ

Στη Βόρεια Κορέα ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε νυχτερινή στρατιωτική παρέλαση, έχοντας στο πλευρό του την κόρη του, Ζου Άε.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ την Τετάρτη (8/2) με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Βόρειας Κορέας.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν τουλάχιστον 11 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM), οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές. Πρόκειται για αριθμό «ρεκόρ» σε σχέση με τα μεγέθη ανάλογων εξοπλισμών σε προηγούμενες στρατιωτικές παρελάσεις. Στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ βρισκόταν επίσης η σύζυγoς του Κιμ Γιονγκ Ουν, Ρι Σολ Ζου.

Kim Jong-un showcases missiles in military parade with daughter Kim Ju-ae at his side

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η κόρη του Ζου Άε - Θα τον διαδεχτεί;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι δημόσιες εμφανίσεις της κόρης του, Ζου Άε. Αναλυτές στη Νότια Κορέα δεν αποκλείουν να είναι τελικά αυτή που θα τον διαδεχτεί στην εξουσία.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει άλλα δύο παιδιά.

Η συγκεκριμένη στρατιωτική παρέλαση ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει «εκθετική» μεγέθυνση του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας.

«Παρουσίασαν περισσότερους ICBM σε αυτήν την παρέλαση απ’ όσους έχουν παρουσιάσει ποτέ στο παρελθόν, ακολουθώντας την εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουνγκ να παράξουν μαζικά πυρηνικά όπλα και συστήματα εκτόξευσης» εξήγησε ο ειδικός αναλυτής Ανκίτ Πάντα από τις ΗΠΑ.

Και πρόσθεσε ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα, καθώς το σύστημα αμυντικών πυραύλων που έχει συστήσει η Ουάσινγκτον είναι σχεδιασμένο ώστε να αντιμετωπίσει μια «περιορισμένη» απειλή από τη Βόρεια Κορέα. Η Πιονγκγιάνγκ, όμως, «απέδειξε τώρα ότι οι πυρηνικές της δυνάμεις είναι κάθε άλλο παρά "περιορισμένες"» σημείωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ