Κοσμος

Η Ινδία η πρώτη χώρα που θέλει να καταργήσει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Με ποια γιορτή θα την αντικαταστήσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δώρο με τριαντάφυλλο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
© Unsplash / Becca Tapert

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Η απόφαση στην Ινδία, η τάση προς κατάργηση και η «Ημέρα Αγκαλιάς της Αγελάδας»

Η Ινδία σκοπεύει να... αντικαταστήσει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου, με την «Ημέρα Αγκαλιάς Αγελάδας».

Το κρατικό συμβούλιο Προστασίας των Ζώων της Ινδίας κάλεσε τους πολίτες να γιορτάσουν την «Ημέρα Αγκαλιάς Αγελάδας» σε λίγες ημέρες, χαρακτηρίζοντας τις αγελάδες ως «ραχοκοκαλιά» του ινδικού πολιτισμού και της αγροτικής οικονομίας. Η κυβερνητική υπηρεσία σημειώνει ότι «η αγκαλιά με τις αγελάδες θα φέρει συναισθηματικό πλούτο και θα αυξήσει την ατομική και συλλογική ευτυχία». Πρόσθεσε ότι το αγκάλιασμα των αγελάδων θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της απειλής που αντιμετωπίζουν οι παραδόσεις, οι οποίες προέρχονται από τα αρχαία θρησκευτικά ινδουιστικά κείμενα των Βεδών και κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εξαιτίας της επικράτησης των παραδόσεων της Δύσης.

Όπως σημειώνουν οι Times αυτή είναι η πρώτη φορά που μία ολόκληρη χώρα τάσσεται τόσο έντονα κατά της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Οι αντιδράσεις, ωστόσο, ήδη είναι αρκετές από τους χρήστες των social media. «Δεν είναι σίγουρο πως τα βοοειδή έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, αλλά σίγουρα θα το μάθουμε», αστειεύτηκε ένας χρήστης του Twitter.

Οι αγελάδες θεωρούνται ιερά ζώα στην Ινδία
© EPA / IDREES MOHAMMED

Oι ευσεβείς Ινδουιστές πιστεύουν ότι η αγελάδα είναι ένα ιερό ζώο που πρέπει να λατρεύεται, καθώς αντιπροσωπεύει τη Μητέρα Γη. Ωστόσο, η Ινδία δεν απέδιδε πάντα τέτοια σημασία σε αυτές. Στο βιβλίο του «The Myth of the Holy Cow», ο ιστορικός D.N. Jha υποστηρίζει ότι η ιερότητα της αγελάδας είναι μια σχετικά πρόσφατη παράδοση. Την τελευταία δεκαετία μάλιστα, το κυβερνών κόμμα με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μόντι, οδήγησε τους ευσεβείς Ινδουιστές οπαδούς να υποστηρίξουν ότι ο εορτασμός του ρομαντισμού την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αντιβαίνει στις παραδοσιακές ινδικές αξίες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ