Κοσμος

Καταδικάστηκε γυναίκα που δηλητηρίασε σωσία της με τσιζκέικ για να κλέψει την ταυτότητά της

Μυθιστορηματικό έγκλημα στη Νέα Υόρκη - Ποιο λάθος πρόδωσε την ένοχη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Υόρκη: Γυναίκα κρίθηκε ένοχη για απόπειρα δολοφονίας 35χρονης με τσιζκέικ ποτισμένο με ισχυρό ηρεμιστικό, ώστε να κλέψει το διαβατήριό της.
Τσιζκέικ ποτισμένο με ισχυρό ηρεμιστικό ήταν το όργανο του εγκλήματος σε απόπειρα δολοφονίας στη Νέα Υόρκη © Unsplash

Νέα Υόρκη: Γυναίκα κρίθηκε ένοχη για απόπειρα δολοφονίας 35χρονης με τσιζκέικ ποτισμένο με ισχυρό ηρεμιστικό, ώστε να κλέψει το διαβατήριό της.

Μια γυναίκα από τη Νέα Υόρκη που κατηγορείται ότι σέρβιρε δηλητηριασμένο τσιζκέικ σε μια προσπάθεια να κλέψει την ταυτότητα μιας άλλης γυναίκας, καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η Βικτόρια Νασίροβα, 47 ετών, κρίθηκε ένοχη σε δικαστήριο την Τετάρτη, με την ετυμηγορία να αναφέρει ότι προσπάθησε να δολοφονήσει την 35χρονη Όλγκα Τσβικ με τσιζκέικ ποτισμένο με ισχυρό ηρεμιστικό και στη συνέχεια έκλεψε το διαβατήριό της και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2016, ανακοίνωσε η εισαγγελέας του Κουίνς, Μελίντα Κατς σε δελτίο Τύπου.

Οι δύο γυναίκες μοιάζουν μεταξύ τους, με σκούρα μαλλιά και παρόμοιους τόνους δέρματος, και η Νασίροβα ήλπιζε να υποδυθεί την Τσβικ αφού τη σκότωσε, είπε ο εισαγγελέας.

Νέα Υόρκη: Γυναίκα κρίθηκε ένοχη για απόπειρα δολοφονίας 35χρονης με τσιζκέικ ποτισμένο με ισχυρό ηρεμιστικό, ώστε να κλέψει το διαβατήριό της.
Η Βικτόρια Νασίροβα έχει επίσης κατηγορηθεί για θανάσιμη νάρκωση μιας γειτόνισσας στη Ρωσία το 2014 © YouTube / screen shot

«Το δικαστήριο διαπίστωσε την εξαπάτηση και τα σχέδια της κατηγορούμενης», είπε η Κατς. «Πότισε μια φέτα τσιζκέικ με ένα θανατηφόρο φάρμακο για να μπορέσει να κλέψει το πιο πολύτιμο πράγμα του ανυποψίαστου θύματός της, την ταυτότητά της. Ευτυχώς, το θύμα της επέζησε και το δηλητήριο οδήγησε αμέσως πίσω στον ένοχο».

Απόπειρα δολοφονίας με τσιζκέικ: Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Νασίροβα πήγε το τσιζκέικ στο σπίτι της Τσβικ στη γειτονιά Φόρεστ Χιλς του Κουίνς στις 28 Αυγούστου 2016.

Η Τσβικ έφαγε το τσιζκέικ, ένιωσε άρρωστη και έχασε τις αισθήσεις της, είπαν οι εισαγγελείς. Ένας φίλος τη βρήκε αργότερα σχεδόν σε κώμα στο κρεβάτι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για θεραπεία.

Όταν η Τσβίκ πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι της, συνειδητοποίησε ότι το διαβατήριό της και η κάρτα εξουσιοδότησης εργασίας της έλειπαν, μαζί με ένα χρυσό δαχτυλίδι και άλλα τιμαλφή, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Τα υπολείμματα από το κουτί του τσιζκέικ πέρασαν από τεστ και διαπιστώθηκε ότι περιείχαν φαιναζεπάμη, ένα ισχυρό ηρεμιστικό, με αποτέλεσμα τη σύλληψη της Νασίροβα.

Trial of a woman accused of poisoning her lookalike with cheesecake begins

Η Νασίροβα καταδικάστηκε για κατηγορίες όπως απόπειρα φόνου, επίθεση και παράνομη φυλάκιση. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών όταν καταδικαστεί στις 21 Μαρτίου.

«Αν και είμαστε απογοητευμένοι με την ετυμηγορία των ενόρκων, τη σεβόμαστε και διερευνούμε τις επιλογές μας στο μέλλον», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης Κρίστοφερ Χόιτ.

Η Νασίροβα έχει επίσης κατηγορηθεί για θανάσιμη νάρκωση μιας γειτόνισσας στην πατρίδα της τη Ρωσία, το 2014. Αρνήθηκε ότι σκότωσε τη γυναίκα, την Άλα Αλεκσέενκο, σε μια συνέντευξη το 2017 στο CBS News.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ