Κοσμος

Στον Ειρηνικό βρέθηκαν να επιπλέουν 3,2 τόνοι κοκαΐνη αξίας 300 εκατ. ευρώ

Πώς βρέθηκαν εκεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στον Ειρηνικό βρέθηκαν να επιπλέουν 3,2 τόνοι κοκαΐνη αξίας 300 εκατ. ευρώ

Κοκαΐνη: 3,2 τόνοι ανασύρθηκαν από τον Ειρηνικό Ωκεανό - Είχαν αξία 300 εκατ. ευρώ - Πώς βρέθηκαν εκεί - Το χρονικό της υπόθεσης

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας έκαναν γνωστό σήμερα πως εντόπισαν να επιπλέει στη θάλασσα, ανέσυραν και κατέσχεσαν ποσότητα 3,2 τόνων κοκαΐνης, με εκτιμώμενη αξία σχεδόν 300 εκατομμυρίων ευρώ, που πιστεύουν πως είχε προορισμό την αγορά της Αυστραλίας.

Η νεοζηλανδική αστυνομία διευκρίνισε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε πως τα ναρκωτικά βρέθηκαν να επιπλέουν στον Ειρηνικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης με την υπηρεσία τελωνείων και το Πολεμικό Ναυτικό.

Φωτογραφία που διένειμε η αστυνομία στα ΜΜΕ εικονίζει το φορτίο πριν από την ανάσυρσή του, μέσα σε δίχτυ που μοιάζουν να κρατούν στην επιφάνεια σημαδούρες.

Δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη σε αυτό το στάδιο.

Στον Ειρηνικό βρέθηκαν να επιπλέουν 3,2 τόνοι κοκαΐνη αξίας 300 εκατ. ευρώ

Η ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε είναι «από τις μεγαλύτερες» που έχουν εντοπίσει ποτέ οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, υπογράμμισε ο επικεφαλής της νεοζηλανδικής αστυνομίας Άντριου Κόστερ, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Η κατάσχεση καταφέρνει σοβαρό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα αλλά θα «παραμείνουμε σε επαγρύπνηση», δεδομένου ιδίως του πού μπορούν να φθάσουν οι διακινητές για «να αποφύγουν να προσελκύσουν την προσοχή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου», πρόσθεσε.

Η ποσότητα που κατασχέθηκε υπολογίζεται πως έχει αξία 500 εκατ. νεοζηλανδικών δολαρίων (320 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, περίπου 298 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τον Μπιλ Πέρι, υπηρεσιακό επικεφαλής της νεοζηλανδικής υπηρεσίας τελωνείων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ