Κοσμος

Πατέρας κρατάει το χέρι της νεκρής κόρης του στα συντρίμμια στην Τουρκία

Σε ένα από τα επίκεντρα του φονικού σεισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκία: Πατέρας κρατάει το χέρι της νεκρής κόρης του στα συντρίμμια
© Hakan Akgun/ dia images/Getty Images/Ideal Image

Τουρκία: Πατέρας κρατάει το χέρι της νεκρής κόρης του στα συντρίμμια

Συγκλονίζουν οι εικόνες και τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία. 

Καθισμένος πάνω σε μπάζα και συντρίμμια, εκεί που κάποτε ήταν το σπίτι του ένας πατέρας, κρατά το χέρι της 15χρονης κόρης του  που είναι νεκρή. Ο πατέρας περιμένει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να ανασύρουν τη σορό του παιδιού του σύμφωνα με τον «Guardian» και την «Daily Sabah».

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού ήταν η περιοχή Pazarcık του Kahramanmaraş, η οποία βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία. Τον αρχικό σεισμό, μεγέθους 7,8 βαθμών, ακολούθησε, ώρες αργότερα, ένας δεύτερος σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών. 

Nωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος Ερντογάν κήρυξε τις 10 πληγείσες επαρχίες στο νότο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες και έχει κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό για να φτάσει η βοήθεια και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές εν μέσω καταγγελιών για ολιγωρία των Αρχών και αδυναμία να ανταποκριθούν στην διαχείριση της κρίσης που συμπεριλαμβάνει και την στέγαση χιλιάδων πληγέντων.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε απόψε ότι εξαιτίας των σεισμών τουλάχιστον 5.434 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 31.777 τραυματίστηκαν. Ο νεότερος απολογισμός των τουρκικών αρχών ανεβάζει σε 7.266 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία.

Υπό αντίξοες συνθήκες - λόγω των μετασεισμών και του ψύχους - τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν στη νοτιοανατολική Τουρκία και στη βορειοδυτική Συρία. Εκτιμάται ότι εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα και η αγωνία για την τύχη τους κορυφώνεται όσο περνούν οι ώρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ