Κοσμος

«Δεντρόσπιτο για εγγόνια»: Το νοσταλγικό project στην Πορτογαλία που φέρνει πιο κοντά την οικογένεια

Τι λένε οι δημιουργοί του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το «Δενδρόσπιτο για εγγόνια» στην Πορτογαλία
Το «Δενδρόσπιτο για εγγόνια» στην Πορτογαλία @designboom/Instagram

Δεντρόσπιτο για εγγόνια - Το project στην Πορτογαλία – Η επιστροφή στη φύση και η σύσφιξη της οικογένειας

Το «Δεντρόσπιτο για εγγόνια», το οποίο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό στούντιο Madeiguincho στην Πορτογαλία, συνελήφθη ως ιδέα για έναν παππού που ήθελε να προσφέρει στα εγγόνια του ποιοτικό χρόνο μακριά από οθόνες υπολογιστών, κινητών και άλλες.

Αυτός ο μικρός θησαυρός, υψωμένος πάνω σε δέντρα, φέρνει στον νου διαχρονικές μνήμες ανέμελης νιότης στις οποίες η φύση είναι ο πιο πολύτιμος σύντροφος νέων και ηλικιωμένων.

Κατασκευασμένο αποκλειστικά και μόνον από ξύλο, το μικρό σπίτι έχει κουρνιάσει πάνω σε δέντρα τα οποία χρησιμοποιεί ως δοκούς στήριξης, με μία ξύλινη σκάλα να είναι ο μοναδικός τρόπος να εισέλθει κανείς σε αυτό. Η κατασκευή ακολουθεί το παραδοσιακό αρχέτυπο της κατοικίας: Τέσσερις τοίχοι κάτω από μια στέγη με αέτωμα. Παίζοντας με συμπαγείς επιφάνειες και κενά, ξύλινες ράβδοι επιτρέπουν στις ηλιαχτίδες να μπουν στο εσωτερικό.

Το «Δεντρόσπιτο για εγγόνια» είναι μέρος μιας μεγαλύτερης σειράς «Δεντρόσπιτων» σε όλη την Πορτογαλία, τα οποία σχεδιάζει το Madeiguincho. Στόχος του πρότζεκτ είναι η δημιουργία ενός -όλο ζεστασιά- μέρους μέσα στο πράσινο, το οποίο ενθαρρύνει παιδιά και ενήλικες να επανασυνδεθούν με τη φύση. «Ένας απλός, οικείος και εύχρηστος χώρος που είναι σε αντίθεση με τις τεχνολογικές μόδες στις οποίες εθίζονται τα παιδιά» επισημαίνουν από την ομάδα σχεδιαστών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.