Κοσμος

Νέο σκάνδαλο για τον Ρεπουμπλικανό Τζορτζ Σάντος - Ο πρώην βοηθός του τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση

Τα σκάνδαλα που εμπλέκεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τζορτζ Σάντος
Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τζορτζ Σάντος © EPA/Michael Reynolds

Ρεπουμπλικανικό Κόμμα: Ο βουλευτής Τζορτζ Σάντος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην βοηθό του - Τα σκάνδαλα που εμπλέκεται

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας έχει βρεθεί ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τζορτζ Σάντος, που αντιμετωπίζει την κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση σε πρώην βοηθό του. Ο Ντέρεκ Μάιερς, 30 ετών, κατηγόρησε τον Σάντος για παραβίαση δεοντολογίας.

Αργότερα η πρόσληψη του Μάιερς ακυρώθηκε και ο Σάντος δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Semafor ότι ανησυχεί για τις κατηγορίες περί υποκλοπών που αντιμετώπισε ο βοηθός κατά την προηγούμενη εργασία του ως δημοσιογράφος.

Οι κατηγορίες είναι οι τελευταίες σε μια σειρά σκανδάλων που έχει εμπλακεί ο Σάντος. Στο Twitter την Παρασκευή, ο Μάιερς δήλωσε ότι υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία του Καπιτωλίου και απέστειλε επιστολή στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, σχετικά με περιστατικά που ισχυρίζεται ότι έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του σύντομου χρόνου εργασίας του στο γραφείο του Σάντος.

Η επιστολή, την οποία ανάρτησε στο διαδίκτυο, περιγράφει λεπτομερώς τους ισχυρισμούς του εναντίον του Σάντος. Είπε ότι όλα ξεκίνησαν όταν του προσφέρθηκε δουλειά στα τέλη του περασμένου μήνα στο γραφείο του βουλευτή του Λονγκ Άιλαντ ως βοηθός του.

Η σεξουαλική παρενόχληση

Σύμφωνα με τον Μάιερς, στις 25 Ιανουαρίου, ο Σάντος τον ρώτησε αν είχε προφίλ στο Grindr, μια δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών LGBT. Ο Σάντος τότε φέρεται να τον ενημέρωσε ότι είχε προφίλ στο Grindr, είπε ο Μάιερς.

Ακολούθως, την ίδια ημέρα, ο Μάιερς ήταν μόνος του με τον Σάντος στο γραφείο του βουλευτή για να ταξινομήσει την αλληλογραφία.

«Με αποκάλεσε "φιλαράκο" και επέμενε να καθίσω δίπλα του στον καναπέ», έγραψε ο Μάιερς. «Του έκανα μια συζήτηση σχετικά με την αλληλογραφία, αλλά ο βουλευτής με σταμάτησε βάζοντας το χέρι του στο αριστερό μου πόδι, κοντά στο γόνατό μου».

Ο Μάιερς ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής στη συνέχεια τον προσκάλεσε σε καραόκε, το οποίο αρνήθηκε, και προχώρησε στο να «πάρει το χέρι του και να το μετακινήσει κάτω από το πόδι μου στο εσωτερικό του μηρού μου», όπου άγγιξε τη βουβωνική του χώρα.

Στη συνέχεια, ο Μάιερς είπε ότι ο Σάντος του είπε ότι ο σύζυγός του έλειπε για το βράδυ και τον προσκάλεσε να έρθει σπίτι του.

«Γρήγορα έσπρωξα το χέρι του μακριά και άρπαξα την αλληλογραφία από το τραπέζι και άλλαξα θέμα», έγραψε ο Μάιερς.

Εκείνη την περίοδο ο Μάιερς εργαζόταν ως εθελοντής, όπως είπε, κάτι που του είπε ότι ήταν απαραίτητο καθώς περίμενε να διεκπεραιωθούν τα χαρτιά του νέου υπαλλήλου από το τμήμα μισθοδοσίας. Αυτό ήταν κάτι που, όπως είπε, έμαθε αργότερα ότι ήταν ενάντια στους κανόνες του Σώματος.

Πέντε ημέρες μετά το περιστατικό, στις 30 Ιανουαρίου, ο Μάιερς είπε ότι κλήθηκε στο γραφείο του Σάντος και ρωτήθηκε για το παρελθόν του ως δημοσιογράφος, θέματα που ο Μάιερς είπε ότι είχαν ήδη συζητηθεί κατά τη συνέντευξή του πριν προσληφθεί. Όπως ισχυρίστηκε, το χρησιμοποίησε ως δικαιολογία για να τον απολύσει. Κι αυτό διότι τον προηγούμενο χρόνο είχε κατηγορηθεί για υπόθεση υποκλοπών.

Τα σκάνδαλα που εμπλέκεται ο Σάντος

Ο 34χρονος αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερες εκκλήσεις να παραιτηθεί αφού παραδέχθηκε ότι κατασκεύασε τμήματα του βιογραφικού του και του βιογραφικού του απ' όταν εκλέχθηκε στη Νέα Υόρκη πέρυσι.

Αντιμετωπίζει επίσης πολλαπλές έρευνες σχετικά με τις δαπάνες της προεκλογικής του εκστρατείας και τις οικονομικές του παρατυπίες. Ο ίδιος πάντως, έχει αρνηθεί την ύπαρξη οποιασδήποτε παρανομίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ