Κοσμος

Εννιάχρονο παιδί - θαύμα στις ΗΠΑ πήρε απολυτήριο Λυκείου

Θέλει να γίνει αστροφυσικός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΗΠΑ: Ένα 9χρονο παιδί κατάφερε να πάρει απολυτήριο Λυκείου - Ονειρεύεται να γίνει αστροφυσικός

Ένα εννιάχρονο αγόρι από την Πενσυλβάνια, που αγαπά τις φυσικές επιστήμες και τον προγραμματισμό υπολογιστών, έγινε ένας από τους νεότερους αποφοίτους Λυκείου και έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνει κάποιες μονάδες για το πτυχίο του στο κολέγιο.

Ο Ντέιβιντ Μπάλογκουν έλαβε πρόσφατα δίπλωμα από το σχολείο Reach Cyber Charter, όπως μετέδωσε το Σάββατο ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός WGAL. Το παιδί παρακολουθούσε μαθήματα εξ αποστάσεως.

Το επίτευγμα αυτό τον καθιστά ένα από τα νεότερα παιδιά που αποφοιτούν ποτέ από το λύκειο, σύμφωνα με κατάλογο που συνέταξε ο ιστορικός και πολιτιστικός ιστότοπος oldest.org.

Ο μόνος άνθρωπος στη λίστα αυτή που είναι νεότερος από τον Μπάλογκουν είναι ο Mαικλ Κόρτνεϊ, ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως ο νεότερος απόφοιτος λυκείου. Το ρεκόρ σημείωσε όταν ήταν έξι ετών το 1990, προτού αποκτήσει μεταπτυχιακά στα 14 και στα 18 και στη συνέχεια κερδίσει περισσότερα από 1 εκατ. δολάρια σε τηλεπαιχνίδια.

Ο Ντέιβιντ Μπάλογκουν είναι ψηλότερα στη λίστα αυτή από τον βραβευμένο με Πούλιτζερ δημοσιογράφο Ρόναν Φάροου, ο οποίος ήταν 11 ετών όταν τελείωσε το λύκειο.

Ο Ντέιβιντ δήλωσε στο WGAL ότι ξέρει ήδη σε τι θέλει να αφιερώσει την επαγγελματική του ζωή μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές του.

«Θέλω να γίνω αστροφυσικός και θέλω να μελετήσω τις μαύρες τρύπες και τα υπερκαινοφανή», είπε στο σταθμό.

Οι γονείς του Ντέιβιντ έχουν και οι δύο ανώτερα ακαδημαϊκά πτυχία, αλλά είπαν στο WGAL ότι είναι πρόκληση να μεγαλώνεις ένα παιδί με τέτοια νοημοσύνη.

«Έπρεπε να βγω έξω από το κουτί», δήλωσε η μητέρα του και πρόσθεσε: «Να παίζουμε μαξιλαροπόλεμο όταν δεν πρέπει, να πετάμε τις μπάλες μέσα στο σπίτι. Είναι ένα εννιάχρονο παιδί με εγκέφαλο που έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει και να κατανοεί πολλές έννοιες πέρα από την ηλικία του και μερικές φορές πέρα από τη δική μου κατανόηση».

Με πληροφορίες από Guardian