Κοσμος

ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο με κατάθλιψη ο γερουσιαστής Τζον Φέτερμαν

Ξεκίνησε να λαμβάνει θεραπεία

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο γερουσιαστής Τζον Φέτερμαν διεγνώσθη με κατάθλιψη και εισήχθη στο νοσοκομείο - Τι αναφέρει ο θεράπων ιατρός

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Πενσυλβάνια Τζον Φέτερμαν εισήχθη στο νοσοκομείο με κατάθλιψη, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

«Αν και ο Τζον Φέτερμαν αντιμετώπιζε κατάθλιψη κατά διαστήματα σε όλη του τη ζωή, η κατάθλιψη έγινε σοβαρή μόνο τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου του.

Ο Φέτερμαν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο πέρυσι πριν κερδίσει την κούρσα για τη Γερουσία της Πενσυλβάνια σε μια άκρως ανταγωνιστική αναμέτρηση απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Μεχμέτ Οζ. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, το γραφείο του δήλωσε ότι νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο αφού αισθάνθηκε ζαλάδα, αλλά οι εξετάσεις απέκλεισαν άλλο εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Τη Δευτέρα, ο Τζον Φέτερμαν αξιολογήθηκε από τον Δρ Μπράιαν Π. Μόναχαν, τον επιμελητή ιατρό του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών. Χθες, ο δρ Μόναχαν συνέστησε νοσηλεία σε νοσοκομείο στο Γουόλτερ Ριντ. Ο Φέτερμαν συμφώνησε και λαμβάνει θεραπεία σε εθελοντική βάση», ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου στη δήλωσή του.

Ποιος είναι ο Τζον Φέτερμαν

Ο Φέτερμαν είδε για πρώτη φορά το φως της ημέρας το 1969 στο νοσοκομείο «Reading» της Πενσιλβάνια. Τότε οι γονείς του, Καρλ και Σούζαν Φέτερμαν, ήταν μόλις 19 ετών. Ο Φέτερμαν μεγάλωσε σε ένα εύπορο προάστιο του Γιορκ και οι γονείς του ήταν συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι. Όπως έχει δηλώσει, «υπνοβατούσε» σε νεαρή ηλικία, στο κολέγιο του άρεσε να παίζει ποδόσφαιρο και μετά τις σπουδές του, αποφάσισε να αναλάβει την ασφαλιστική επιχείρηση του πατέρα του.

Ενώ σπούδαζε στο UConn, ο καλύτερος φίλος του πέθανε σε αυτοκινητικό δυστύχημα, γεγονός που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη ζωή και την καριέρα του. Μετά τον θάνατο του φίλου του, ο Φέτερμαν εντάχθηκε στην οργάνωση «Big Brothers Big Sisters της Αμερικής», αναλαμβάνοντας την ανατροφή ενός οκτάχρονου αγοριού στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ, ο πατέρας του οποίου είχε πεθάνει από AIDS και η μητέρα του θα έσβηνε λίγους μήνες αργότερα από την ίδια ασθένεια.

© EPA/ JIM LO SCALZO

Το Μπράντοκ, μια πρώην βιομηχανική πόλη, γνωστή ως η τοποθεσία του πρώτου χαλυβουργείου του Andrew Carnegie, επλήγη σκληρά από την παρακμή της βιομηχανίας χάλυβα στις ΗΠΑ. Η πόλη είχε χάσει το 90% του πληθυσμού της από την ακμή της τη δεκαετία του 1920, και ανακηρύχθηκε ένας δήμος υπό οικονομική κατάρρευση το 1988. Δεν είχε σούπερ μάρκετ, βενζινάδικο ή ΑΤΜ.

Ο Φέτερμαν αποφάσισε να αναλάβει δήμαρχος του Μπράντοκ καθώς αυτό που του τράβηξε το ενδιαφέρον, όπως είχε πει, ήταν η «άσχημη ομορφιά του». Λίγους μήνες αργότερα, ίδρυσε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, τον «Braddock Reduxk».

Τα τατουάζ που κοσμούν τα χέρια του σχετίζονται με την κοινότητα του Μπράντοκ. Στο αριστερό του χέρι έχει «χτυπήσει» ένα τατουάζ με τους αριθμούς 15104. Είναι ο ταχυδρομικός κώδικας του Μπάντοκ και στο δεξί του χέρι, οι ημερομηνίες εννέα δολοφονιών που συγκλόνισαν την πόλη ενώ ο ίδιος ήταν δήμαρχος.