- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Aριθμό ρεκόρ ράβδων χρυσού αγόρασαν οι Ρώσοι το 2022
Η Μόσχα κατήργησε τον ΦΠΑ 20% στις συναλλαγές μετά την έναρξη του πολέμου
Ρωσία: Oι Ρώσοι αριθμό ρεκόρ ράβδων χρυσού το 2022
Οι Ρώσοι αγόρασαν αριθμό ρεκόρ ράβδων χρυσού το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, καθώς φορολογικές μειώσεις για τους κατόχους πολύτιμων μετάλλων ενθαρρύνουν τον κόσμο να αποθηκεύει χρυσό ως ασφαλές περιουσιακό στοιχείο.
Η Μόσχα κατήργησε τον ΦΠΑ 20% στις συναλλαγές χρυσού για ιδιώτες τον περσινό Μάρτιο σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τον κόσμο από τη χρήση δολαρίων ΗΠΑ ως ασφαλές καταφύγιο.
Επίσης απάλλαξε τους πολίτες από την καταβολή φόρου εισοδήματος επί των κερδών που αποκτήθηκαν από την πώληση ράβδων χρυσού, ενισχύοντας περαιτέρω τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Ρώσοι αγόρασαν πάνω από 50 τόνους ράβδων χρυσού το 2022, δέκα φορές περισσότερο από την προηγούμενη χρονιά. Οι ράβδοι χρυσού του ενός κιλού ήταν οι πιο περιζήτητες και αντιστοιχούν στο 60% αυτών που πωλήθηκαν την περσινή χρονιά.
Τα στοιχεία αυτά δεν είναι ακόμη οριστικά και καλύπτουν μόνον την περίοδο ως το τέλος Νοεμβρίου του 2022, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο Reuters.
Η κρατική VTB Bank ανακοίνωσε ότι πούλησε 33,8 τόνους ράβδων χρυσού σε πελάτες το 2022, με τους πελάτες να διακρατούν χρυσό αξίας 50 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ).
«Ο χρυσός ήταν μια καλή προστατευτική οικονομική λύση πέρυσι», δήλωσε ο Γεβγκένι Μπερεζνιόφ του τμήματος επενδυτικών προϊόντων της VTB.
«Οι πελάτες μετακίνησαν κεφάλαια σε αυτό το μέσο για να διαφοροποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να αποκομίσουν κέρδη κατά τον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό τους», σημείωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Νεκροί και οι δύο - Τους βρήκαν τα παιδιά τους
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.