Κοσμος

iPhone πρώτης γενιάς πωλείται έναντι 50.000 δολαρίων

Δεν έχει ανοιχθεί από τη συσκευασία του - Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
iPhone πρώτης γενιάς πωλείται έναντι 50.000 δολαρίων
Ο Στιβ Τζόμπς με το πρώτο iphone © EPA Pool

iPhone: Smartphone της πρώτης γενιάς αξίας πωλείται έναντι 50.000 δολαρίων

Eνα iPhone πρώτης γενιάς, του 2007, που δεν έχει ανοιχθεί από τη συσκευασία του, αναμένεται να πωληθεί σήμερα σε δημοπρασία έναντι 50.000 δολαρίων. 

Το τηλέφωνο, το οποίο διαθέτει κάμερα 2 megapixel και αποθηκευτικό χώρο 8GB, δόθηκε στην Κάρεν Γκριν ως δώρο όταν βρήκε νέα δουλειά, ανέφερε το Business Insider. Όμως η Γκριν είχε ήδη ένα νέο τηλέφωνο και επιπλέον το iPhone δεν ήταν συμβατό με το υπάρχον δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της.

Αντί να ανοίξει το iPhone, η Γκριν το καταχώνιασε σ' ένα ράφι όπου έμεινε «τυλιγμένο σε ένα ζευγάρι πιτζάμες από τσόχα», για χρόνια.

Τον Οκτώβριο, η Γκριν, καλλιτέχνις τατουάζ, άκουσε ότι ένα iPhone πρώτης γενιάς του 2007 είχε πουληθεί για 39.339,60 δολάρια και  επικοινώνησε με τον οίκο δημοπρασιών LCG Auctions, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει την πώληση και είχε βρεθεί να κατακλύζεται από προσφορές ιδιοκτητών παλαιών iPhone.

«Δεχτήκαμε τηλεφωνήματα από όλους, αλλά το 99% από αυτούς δεν είχαν το ίδιο πράγμα» δήλωσε ο ιδρυτής της LCG Auctions, Μαρκ Μοντέρο, στο Business Insider. «Αλλά η Κάρεν είχε ένα πραγματικά μοναδικό κομμάτι με μια σπουδαία ιστορία από πίσω».

Η LCG Auctions έθεσε μια εκτίμηση τιμής από "50.000 δολάρια και πάνω" στο τηλέφωνο. Η δημοπρασία ανοίγει την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί στις 19 Φεβρουαρίου.

Το iPhone πρώτης γενιάς ήταν διαθέσιμο με μνήμη 4Gb για 499 δολάρια ή 8Gb για 599 δολάρια. Η Γκριν  δήλωσε ότι αποφάσισε να πουλήσει το iPhone τώρα για να επενδύσει τα χρήματα στο νεοσύστατο στούντιο  τατουάζ της στο Νιου Τζέρσεϊ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ