Κοσμος

Η στιγμή που βράχος «εισβάλλει» σε σπίτι στη Χονολουλού (βίντεο)

Πέρασε δίπλα από γυναίκα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χονολουλού: Βράχος σε σπίτι - Το βίντεο από το πέρασμα δίπλα από γυναίκα - ένοικο 

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε σπίτι στη Χονολουλού έχει καταγράψει τη στιγμή όπου βράχος πέφτει μέσα σε σπίτι, διασχίζοντας το καθιστικό και ενώ οι ένοικοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.  

Στο βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, διακρίνεται γυναίκα - ένοικος να περπατά σε διάδρομο μέσα στο σπίτι της, στην πλαγιά ενός λόφου στη Χονολουλού, όταν ο βράχος γκρεμίζει τον τοίχο και καταλήγει δίπλα της, αφήνοντας πίσω του συντρίμμια. 

Ο βράχος διαμέτρου περίπου ενάμιση μέτρου έσπασε τον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού, πέρασε από το σαλόνι και από έναν ακόμη τοίχο πριν σταματήσει μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο. Το απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (28.1). Σύμφωνα με το Hawaii News Now, ένα αυτοκίνητο υπέστη ζημιές, αλλά κανείς στο σπίτι δεν τραυματίστηκε. 

«Το μόνο που άκουσα ήταν ένα “μπουμ” όταν έσπασε η τζαμαρία της συρόμενης πόρτας, οπότε πετάχτηκα προς τα πίσω κι ο βράχος πέρασε δίπλα μου», δήλωσε η 65χρονη Κάρολαϊν Σασάκι στο δίκτυο KITV 4.

Η οικογένειά της είχε μετακομίσει πριν από περίπου μια εβδομάδα στο νεόδμητο σπίτι και πλέον έχει να αντιμετωπίσει τις ζημιές που προκάλεσε ο βράχος. «Δεν έχω παρακολουθήσει το βίντεο, αλλά μου είπαν ότι αν έκανα ένα ακόμη βήμα, πιθανότατα δεν θα ήμουν εδώ», δήλωσε η Σασάκι σημειώνοντας ότι λόγω προβλήματος στο πόδι περπατά πιο αργά.

Η 65χρονη και οι άλλοι ιδιοκτήτες σπιτιών στη γειτονιά πιστεύουν ότι ο βράχος αποκολλήθηκε από εργασίες εκσκαφής σε οικόπεδο, σε υψηλότερο σημείο του λόφου.