Κοσμος

Ο γιος του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

Η δήλωση του Έρικ Ντουπόν-Μορετί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γαλλία: Ο γιος του Ερικ Ντουπόν-Μορετί και οι κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία - Η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης

Ο γιος του υπουργού Δικαιοσύνης της Γαλλίας κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και παραμένει κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα του θερέτρου Courchevel της Σαβοΐας. 

Ο γιος του Ερικ Ντουπόν-Μορετί, Ραφαέλ, κατηγορείται ότι κλώτσησε και γρονθοκόπησε τη σύντροφό του την περασμένη Πέμπτη. Η γειτόνισσα του ζευγαριού άκουσε τις φωνές και κάλεσε την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο της επίθεσης και βοήθησε το θύμα. 

Ο Ερικ Ντουπόν-Μορετί είναι ένας από τους γνωστότερους και πλουσιότερους δικηγόρους της Γαλλίας, και παρουσιάζεται ως πολέμιος της ενδοοικογενειακής βίας. Σε δήλωσή του για το περιστατικό υποστήριξε ότι ως πατέρας είναι συνθλιμμένος και πως, «σκέφτομαι το θύμα, οποιαδήποτε μορφή βίας δεν είναι ανεκτή. Ως υπουργός δεν έπαψα να καταπολεμάω τη βία ενάντια στις γυναίκες και να τις υποστηρίζω όταν καταγγέλλουν όσα έχουν υποστεί. Ως πολίτη, ζητάω να σεβαστείτε την οικογενειακή μου ζωή. Η δικαιοσύνη τώρα πρέπει να κάνει τη δουλεία της».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα απομακρυνθεί από αυτήν την έρευνα λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Με πληροφορίες από bfmtv.com