Κοσμος

Λευκός καρχαρίας αποκεφάλισε δύτη στο Μεξικό - Τον έφαγε μέχρι τους ώμους

O άτυχος ψαράς βρήκε φρικτό τέλος στην πρώτη θανάσιμη επίθεση καρχαρία το 2023

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φονική επίθεση λευκού καρχαρία δέχθηκε ένας δύτης, ανοικτά των ακτών του Μεξικού - Του έκοψε το κεφάλι ως τους ώμους.

Η πρώτη θανατηφόρα επίθεση καρχαρία το 2023 αναφέρθηκε στο Μεξικό. Ο Μάνουελ Λόπεζ έκανε καταδύσεις στις 5 Ιανουαρίου για μαλάκια στον κόλπο Τομπάρι, όταν αποκεφαλίστηκε από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία μήκους 6 μέτρων.

Το θύμα βούτηξε στον ανοιχτό ωκεανό γύρω στις 11:30 π.μ., όταν δέχθηκε επίθεση από έναν λευκό καρχαρία μήκους 6 μέτρων.

«Βουτούσε όταν ο καρχαρίας του επιτέθηκε και του έκοψε το κεφάλι δαγκώνοντας και τους δύο ώμους του», είπε ο Χοσέ Μπερνάλ, μιλώντας για τον ψαρά.

Ο Μπερνάλ πρόσθεσε ότι οι ντόπιοι δύτες είχαν προειδοποιηθεί για την παρουσία καρχαριών στην περιοχή και οι περισσότεροι δεν είχαν βγει έξω για αρκετές ημέρες.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες από την περιοχή, η έλλειψη θαλασσινών έχει δημιουργήσει ζήτηση και με το οικονομικό του μέλλον να διακυβεύεται, ο Λόπεζ επέλεξε να βουτήξει.

Χιλιάδες ψαράδες έχουν μείνει στην ξηρά λόγω της παρουσίας μεγάλων λευκών καρχαριών. Μια επιδότηση 7.200 πέσος ετησίως είναι διαθέσιμη στους ψαράδες για να συμπληρώσει το εισόδημά τους. Ωστόσο, το ποσό δεν είναι βιώσιμο όταν δεν υπάρχουν έσοδα από τη θάλασσα.

Οι λευκοί καρχαρίες είναι πιο διαδεδομένοι στη Θάλασσα του Κορτέζ, γνωστή και ως Κόλπος της Καλιφόρνια, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, όταν οι έγκυοι θηλυκοί καρχαρίες εισέρχονται στην περιοχή. Οι καρχαρίες συχνά αναζητούν θαλάσσια λιοντάρια γεμάτα λίπος για να τραφούν λόγω του υψηλού αριθμού θερμίδων τους.

(Με πληροφορίες του Tracking Sharks)