Κοσμος

Μέλος του βρετανικού στρατού κατηγορείται για ενέργειες που σχετίζονται με την τρομοκρατία

Ασκήθηκε δίωξη σε βάρος 21χρονου - Τι αναφέρει η αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέλος του βρετανικού στρατού κατηγορείται για δραστηριότητες που συνδέονται με την τρομοκρατία - Συνελήφθη ο 21χρονος Ντάνιελ Άμπεντ Χάλιφ.
Εν ενεργεία μέλος του βρετανικού στρατού κρατείται για δραστηριότητες που συνδέονται με την τρομοκρατία © Unsplash

Μέλος του βρετανικού στρατού κατηγορείται για δραστηριότητες που συνδέονται με την τρομοκρατία - Συνελήφθη ο 21χρονος Ντάνιελ Άμπεντ Χάλιφ. 

Δίωξη ασκήθηκε χθες Παρασκευή, σε μέλος του βρετανικού στρατού για δραστηριότητες που συνδέονται με την τρομοκρατία, έπειτα από έρευνα που διεξήχθη, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Ο 21χρονος Ντάνιελ Άμπεντ Χάλιφ κατηγορείται ότι προσπάθησε «να εξασφαλίσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον που θα διέπραττε ή προετοίμαζε τρομοκρατική ενέργεια» τον Αύγουστο του 2021, διευκρινίζει η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου σε ανακοίνωσή της.

Ο Χάλιφ κατηγορείται επίσης ότι «τοποθέτησε αντικείμενο με την πρόθεση να κάνει κάποιον να πιστέψει ότι το εν λόγω αντικείμενο ήταν πιθανό να εκραγεί», διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι αυτό συνέβη στις 2 Ιανουαρίου φέτος.

Οι δύο ενέργειες για τις οποίες διώκεται διαπράχθηκαν στο Μπίκονσαϊντ, στο Στάφορντ, στο κεντρικό τμήμα της Αγγλίας.

Αυτό το «εν ενεργεία μέλος του βρετανικού στρατού» κρατείται και αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα σε δικαστήριο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ