Κοσμος

Η αποστολή αρμάτων στην Ουκρανία έφερε μπαράζ ρωσικών επιθέσεων στις πόλεις

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για τα Abrams και τα Leopard από την Δύση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mπάραζ ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο και άλλες πόλεις
Επίθεση drone στο Κίεβο © ΕPA/Oleg Lichtsyk

Ουκρανία: Εκρήξεις σε Κίεβο και Βίνιτσια, διακοπές ρεύματος στη Χερσώνα

Μερικές ώρες μετά την επισημοποίηση της αποστολής αμερικανικών και γερμανικών τανκς στην Ουκρανία, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Suspilne της  ανάρτησε στο επίσημο κανάλι του Telegram ότι ακούστηκαν τουλάχιστον έξι εκρήξεις στη Βίνιτσια και ότι η αεράμυνα είναι ενεργοποιημένη στο Κίεβο.

Αξιωματούχοι του Κιέβου σημείωσαν ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε περισσότερους από 15 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν προς την ουκρανική πρωτεύουσα.

«Ο εχθρός εκτόξευσε περισσότερους από 15 πυραύλους κρουζ προς την κατεύθυνση του Κιέβου. Χάρη στην εξαιρετική δουλειά της αντιαεροπορικής μας άμυνας όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν», δήλωσε ο αξιωματούχος της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Κιέβου Σέρχιι Πόπκο σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Ωστόσο ο κίνδυνος των αεροπορικών επιδρομών δεν έχει παρέλθει», πρόσθεσε. «Παραμείνετε στα καταφύγια ως τη λήξη του συναγερμού», υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος του Κιέβου κάλεσε κι αυτός τους κατοίκους της πρωτεύουσας να παραμείνουν στα καταφύγια αφού ακούστηκε έκρηξη μετά τις αναφορές των ουκρανών αξιωματούχων για ομοβροντία ρωσικών πυραύλων.

«Έκρηξη στο Κίεβο! Παραμείνετε στα καταφύγια», ανέφερε στο Telegram ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Ο δήμαρχος της Βίνιτσια, Σέρχι Μοργκούνοφ, είπε ότι «η δουλειά των αντιαεροπορικών πυρών μπορούσε να ακουστεί», ενώ ο αρχηγός της ουκρανικής αεροπορίας, Σέρχι Μπορζόφ είπε ότι «υπάρχει μια αεροπορική μάχη σε εξέλιξη. Η αεροπορία των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τη Βίνιτσια».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκε μια δεύτερη σειρά εκρήξεων στη Βίνιτσια. Επιπλέον, υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε 35 οικισμούς στην περιοχή Χερσώνα, σύμφωνα με τον Suspilne. Το Kyiv Independent ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει έκτακτες διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας λόγω της απειλής της επίθεσης.

Νωρίτερα, με σειρήνες ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι σε Κίεβο, Ζίτομιρ, Μικολάιβ και σε όλη την ουκρανική επικράτεια λόγω επικείμενης αεροπορικής επιδρομής.

Ο κυβερνήτης του Ζίτομιρ, Βιτάλι Μπουνέτσκο, δημοσίευσε μια προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής στο Telegram, λίγο πριν από τις 8 το πρωί στην Ουκρανία.

«ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Υπάρχει κίνδυνος επίθεσης με πυραύλους! Τώρα είναι απαραίτητο να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το φορτίο στο ενεργειακό σύστημα της περιοχής και της χώρας. Αυτό θα επιτρέψει στις ενεργειακές εταιρείες να προετοιμαστούν καλύτερα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Κλείστε όλες τις άχρηστες ηλεκτρικές συσκευές! Ετοιμαστείτε για έκτακτες διακοπές ρεύματος! Μην χρησιμοποιείτε ανελκυστήρες. ‼️ Μην αγνοείτε τα σήματα συναγερμού αέρα. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, μείνετε σε καταφύγια. Πιστεύουμε στην αεράμυνα και τη Νίκη μας!», έγραψε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ