Κοσμος

Ο Κάρολος έκανε μήνυση στον Έλον Μασκ για απλήρωτα ενοίκια του Twitter

Για τον ίδιο λόγο έχει κινηθεί νομικά και ο ιδιοκτήτης κτιρίου στο Σαν Φρανσίσκο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Μήνυση στον Έλον Μασκ για απλήρωτα ενοίκια στο Λονδίνο

Η Crown Estate, η οποία διαχειρίζεται τα ακίνητα του βασιλιά Καρόλου Γ', μηνύει την Twitter, που ανήκει στον 2ο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, Έλον Μασκ, για φερόμενη μη καταβολή ενοικίου για την έδρα της στο Λονδίνο.

Αυτό αναφέρει το BBC, το οποίο προσθέτει ότι το φερόμενο χρέος προέρχεται από τα γραφεία του τεχνολογικού κολοσσού στην Air Street, στη βρετανική πρωτεύουσα, κοντά στο Piccadilly Circus. Έχοντας προηγουμένως έρθει σε επαφή με το Twitter σχετικά με την υπόθεση που τους χωρίζει, η βρετανική εταιρεία ακολούθησε τη νομική οδό και έχει προσφύγει τώρα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Η Crown Estate κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια στο Ηνωμένο Βασίλειο, αξίας περίπου 17,68 δισεκατομμύρια ευρώ, τα έσοδα του οποίου διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο και η βασιλική οικογένεια λαμβάνει μερίδιο: συγκεκριμένα, ο μονάρχης λαμβάνει το 15% των κερδών από την αξιοποίηση της βασιλικής περιουσίας, ένα επίδομα γνωστό ως Sovereign Grant που δίνεται για τα βασιλικά του καθήκοντα.

Το 2022, το Sovereign Grant ανήλθε σε 99,6 εκατ. δολάρια με βάση τα καθαρά κέρδη του Crown Estate κατά το έτος χρήσης 2019 – 2020, επομένως ο Κάρολος δεν είναι ακριβώς ο «επίσημος» ιδιοκτήτης των γραφείων στο Twitter.

Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στις ΗΠΑ, όπου το Twitter δεν κατέβαλε σχεδόν 6,8 εκατομμύρια δολάρια ενοίκιο για τα κεντρικά γραφεία του στο Σαν Φρανσίσκο τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, σύμφωνα με μήνυση που υπέβαλε ο ιδιοκτήτης. Εν τω μεταξύ, νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας άλλος ιδιοκτήτης από το Σαν Φρανσίσκο κατηγόρησε την εταιρεία του Έλον Μασκ ότι δεν πληρώνει ενοίκιο.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο ιδιοκτήτης του 650 California St.—Columbia REIT, θυγατρικής της Columbia Property Trust—κατηγόρησε τον τεχνολογικό γίγαντα ότι δεν κατέβαλε ενοίκιο αξίας 136.260 δολαρίων για τη χρήση του 30ου ορόφου.

Η μη καταβολή ενοικίων έχει αναφερθεί ως μέρος της συνολικής επιχειρηματικής στρατηγικής του Μασκ για τη διατήρηση των εξόδων σε χαμηλά επίπεδα.