Κοσμος

Ο Μαδούρο λέει ότι οι Αμερικάνοι έκλεψαν τον τίτλο Mις Υφήλιος από τη Βενεζουέλα

Η χώρα του έχει το ρεκόρ με 7 νικήτριες

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μις Υφήλιος: "Πόλεμος" για την Αμερικανίδα εστεμμένη και τη δεύτερη Μις Βενεζουέλα - Έξαλλος ο Μαδούρο "μας έκλεψαν"
© Josh Brasted/Getty Images/Ιdeal Image

Μις Υφήλιος: Ο Μαδούρο λέει ότι οι Αμερικάνοι έκλεψαν τον τίτλο από τη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο άδραξε την ευκαιρία να αναγάγει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ομορφιάς Mις Υφήλιος σε πολιτικό ζήτημα και κόντρα με τις ΗΠΑ.

Αγανακτισμένος ο Μαδούρο δήλωσε «Έκλεψαν τη Μις Υφήλιος μας. Η Αμάντα Ντουνταμέλ κέρδισε την κούρσα». Σημειώνεται ότι στα 72 χρόνια των καλλιστείων για την ανάδειξη της ομορφότερης γυναίκας στον Κόσμο, η Βενεζουέλα έχει κερδίσει επτά φορές.

Ο 71ος διαγωνισμός ομορφιάς της Miss Universe 2022 διεξήχθη την Κυριακή (15/01, ώρα Ελλάδας) στη Νέα Ορλέανη και το στέμμα κατέκτησε η Μις ΗΠΑ, δηλαδή η 28χρονη Μπόνι Γκάμπριελ που έχει και καταγωγή από τις Φιλιππίνες. Μάλιστα, είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία εστεμμένη στην ιστορία του θεσμού.

Μαδούρο: Η Βενεζουέλα είναι έτοιμη να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ

Προ ημέρων πάντως ο Μαδούρο δήλωσε ότι «Η Βενεζουέλα είναι έτοιμη, απόλυτα έτοιμη, να κατευθυνθεί προς διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων, διπλωματικών, προξενικών, πολιτικών, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και όσες άλλες μπορεί να ακολουθήσουν». 

 Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Μαδούρο διέκοψε τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ το 2019, τη χρονιά που η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε τον αντιπολιτευόμενο Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Στην προσπάθειά της να επιτύχει την εκδίωξη του κ. Μαδούρο από την εξουσία, η Ουάσιγκτον εξαπέλυσε ομοβροντίες κυρώσεων σε βάρος του Καράκας, συμπεριλαμβανομένου εμπάργκο στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας.

Ο Λευκός Οίκος έστειλε το 2022 απεσταλμένους στο Καράκας για διαπραγματεύσεις, ενώ χαλάρωσε τις κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας έπειτα από κάποια πρόοδο στις συνομιλίες της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, επιτρέποντας ιδίως στον αμερικανικό πετρελαϊκό κολοσσό Chevron να δραστηριοποιηθεί στο κράτος της Λατινικής Αμερικής καταρχήν τους επόμενους έξι μήνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ