Κοσμος

Τα διεθνή ΜΜΕ για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

«Χιλιάδες εμφανίστηκαν για να τον αποχαιρετήσουν»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου © Aris Oikonomou/SOOC

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Τα δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ

Στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και στην κηδεία στη Μητρόπολη Αθηνών αναφέρθηκαν διεθνή ΜΜΕ.

«Ευρωπαίοι βασιλείς συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα τη Δευτέρα (16/1) για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου της Ελλάδας, ο οποίος κυβέρνησε μόλις τρία χρόνια, τη δεκαετία του 1960, προτού εξαναγκαστεί σε εξορία, με τον λαό του να ψηφίζει για την κατάργηση της μοναρχίας το 1974» μετέδωσε το Reuters.

Και συνεχίζει: «Βασιλείς από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας της Βρετανίας, Άννας, και του βασιλιά Φελίπε και της Βασίλισσας Λετίσια της Ισπανίας παρευρέθηκαν στην ορθόδοξη χριστιανική λειτουργία στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό στο κέντρο της Αθήνας. Εστεμμένοι από τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και το Μονακό ήταν επίσης στη λίστα καλεσμένων».

«Ο μεγαλύτερος γιος του Κωνσταντίνου, ο Παύλος, αντάλλαξε μια αγκαλιά με τον Ισπανό βασιλιά Φελίπε, τον πρώτο του εξάδερφο, στα σκαλιά του καθεδρικού ναού λίγες στιγμές πριν ξεκινήσει η τελετή. Χιλιάδες άνθρωποι νωρίτερα είχαν κάνει ουρές για ώρες έξω από ένα παρακείμενο παρεκκλήσι, όπου είχε τοποθετηθεί το φέρετρο του Κωνσταντίνου ντυμένο με την ελληνική σημαία, για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής» επισημαίνεται ακόμη.

Τα διεθνή ΜΜΕ για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

«Χιλιάδες εμφανίστηκαν για να αποχαιρετήσουν τον τέως βασιλιά της Ελλάδας» μετέδωσε το Associated Press.

«Στην κηδεία παρευρέθηκαν μέλη βασιλικών οίκων από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των βασιλικών οικογενειών Ισπανίας και Δανίας που είχαν στενή σχέση με τον Κωνσταντίνο, ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στην ελληνική πρωτεύουσα» προστίθεται στο δημοσίευμα.

Τα διεθνή ΜΜΕ για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Η Deutsche Welle επέλεξε τον τίτλο: «Κωνσταντίνος Β': Βασιλικά μέλη παρίστανται στην κηδεία του τέως βασιλιά της Ελλάδας». Και προσθέτει: «Μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα για να αποχαιρετήσουν τον πρώην και τελευταίο βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνο Β’. Η κηδεία του θα είναι ιδιωτική, μετά τη διαμάχη που ξέσπασε για την τελετή».

Τα διεθνή ΜΜΕ για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Η «Daily Mail» έγραψε: «Η πριγκίπισσα Άννα έμοιαζε θλιμμένη στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα, μαζί με άλλους Ευρωπαίους βασιλείς, ενώ ο γιος του Κωνσταντίνου, Παύλος, έσκυψε το κεφάλι πάνω από το φέρετρο του πατέρα του».

«Μέλη του κοινού έκαναν ουρά όλη τη νύχτα για να δουν το τελευταίο φέρετρο του Βασιλιά της Ελλάδας στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, δίπλα στον καθεδρικό ναό, σήμερα το πρωί Το φέρετρο του Κωνσταντίνου ήταν ντυμένο με ελληνική σημαία ενώ μέλη του κοινού προσκλήθηκαν στο παρεκκλήσι για να αποχαιρετήσουν τον πρώην μονάρχη» επισημαίνεται ακόμη.

Τα διεθνή ΜΜΕ για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ