Κοσμος

Βρετανία: Αστυνομικός ομολόγησε ότι είναι κατά συρροή βιαστής

Σκορπούσε τον τρόμο από το 2003 έως το 2020 εκμεταλλευόμενος τη θέση του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Ένοπλος αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας παραδέχθηκε δεκάδες βιασμούς και σεξουαλικά αδικήματα κατά 12 γυναικών.
Kατά συρροή βιασμούς ομολόγησε αστυνομικός στη Βρετανία © Unsplash

Βρετανία: Ένοπλος αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας παραδέχθηκε δεκάδες βιασμούς και σεξουαλικά αδικήματα κατά 12 γυναικών.

Ένας ένοπλος αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ρόλο του για να προκαλεί φόβο στα θύματά του, παραδέχθηκε δεκάδες βιασμούς και σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος 12 γυναικών, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο 48χρονος Ντέιβιντ Κάρικ, ο οποίος γνώρισε ορισμένα θύματα μέσω ιστοσελίδων γνωριμιών, δήλωσε ένοχος για 49 αδικήματα, σε διάστημα δύο δεκαετιών.

Η Met απολογήθηκε αφού προέκυψε ότι είχε περιέλθει στην αντίληψη της αστυνομίας για εννέα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων καταγγελιών για βιασμό, μεταξύ του 2000 και του 2021.

Ένας ανώτερος αξιωματικός δήλωσε ότι τα αδικήματά του ήταν «πρωτοφανή στην αστυνομία». Η βοηθός επίτροπος Μπάρμπαρα Γκρέι, επικεφαλής της Met για ζητήματα επαγγελματισμού, δήλωσε: «Έπρεπε να είχαμε εντοπίσει το μοτίβο της καταχρηστικής συμπεριφοράς του και επειδή δεν το κάναμε, χάσαμε ευκαιρίες να τον απομακρύνουμε από τον φορέα».

«Λυπούμαστε ειλικρινά γιατί το γεγονός ότι μπορούσε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το ρόλο του ως αστυνομικός μπορεί να παρέτεινε τα δεινά των θυμάτων του». «Γνωρίζουμε ότι αισθάνθηκαν ότι δεν μπορούσαν να προσέλθουν νωρίτερα, επειδή τους έλεγε ότι δεν θα τους πίστευαν».

Τα αδικήματά του χρονολογούνται από το 2003 έως το 2020 και τα περισσότερα έγιναν στο Χέρντφορντσάιρ, όπου ζούσε.

Ο Κάρικ έλεγχε τι φορούσαν οι γυναίκες, τι έτρωγαν, πού κοιμόντουσαν και μάλιστα εμπόδιζε ορισμένες από τις γυναίκες να μιλήσουν στα ίδια τους τα παιδιά.

Ο Τζάσγουαντ Νάργουαλ, επικεφαλής εισαγγελέας της Εισαγγελίας του Στέμματος, δήλωσε: «Ο Carrick κατείχε έναν ρόλο όπου του ανατέθηκε η ευθύνη της προστασίας του κοινού, αλλά επί 17 χρόνια, στην ιδιωτική του ζωή, έκανε ακριβώς το αντίθετο». «Πρόκειται για έναν άνθρωπο που υποβάθμιζε, υποτιμούσε και βίαζε ακατάπαυστα γυναίκες και επιτέθηκε σεξουαλικά σε αυτές». «Όσο περνούσε ο καιρός, η σοβαρότητα των αδικημάτων του εντεινόταν, καθώς αναθάρρησε, πιστεύοντας ότι θα τη γλίτωνε».

Ο Κάρικ παραδέχτηκε τέσσερις κατηγορίες βιασμού, ψευδούς φυλάκισης και άσεμνης επίθεσης που αφορούσαν μια 40χρονη γυναίκα το 2003, στο Southwark Crown Court τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι ο Κάρικ είχε ήδη δηλώσει ένοχος για 43 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων 20 κατηγοριών για βιασμό, τον Δεκέμβριο.

Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι βίασε εννέα γυναίκες, ορισμένες από αυτές σε πολλές περιπτώσεις επί μήνες ή χρόνια, ενώ πολλές από αυτές τις επιθέσεις περιλάμβαναν βία που θα τις άφηνε σωματικά τραυματισμένες.

(Με πληροφορίες του BBC News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ