Μπάιντεν για την επέτειο γέννησης του Μ.Λ Κινγκ: Το όνειρο του δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί
Σήμερα θα έκλεινε τα 94 χρόνια αν ζούσε
Μπάιντεν για την επέτειο γέννησης του Μ.Λ Κινγκ: Το όνειρο του δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί
Από το βήμα της εκκλησίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στη Ατλάντα, ο Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε σήμερα ότι το όνειρό του για ισότητα και δικαιοσύνη δεν έχει γίνει ακόμη πραγματικότητα και απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση για συνέχιση του αγώνα για «την ψυχή» της Αμερικής.
«Εχω μιλήσει ενώπιον κοινοβουλίων, βασιλέων και βασιλισσών και ηγετών ολόκληρου του κόσμου, αλλά εδώ είμαι αγχωμένος», είπε ο αμερικανός πρόεδρος, ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που παίρνει τον λόγο κατά την διάρκεια της λειτουργίας στην Εκκλησία των Βαπτιστών Εμπενίζερ στην Ατλάντα της Τζόρτζια, όπου λειτουργούσε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος θα έκλεινε σήμερα τα 94 του χρόνια.
Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην εμβληματική ομιλία του ανθρώπου που έγινε το σύμβολο του αγώνα για τα ατομικά δικαιώματα και τον τερματισμό των φυλετικών διακρίσεων με την ιστορική φράση «I have a dream». Δολοφονήθηκε το 1968 στο Μέμφις.
«Αυτό παραμένει η αποστολή των καιρών μας, να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα, διότι δεν έχει πραγματοποιηθεί», είπε ο Τζο Μπάιντεν.
Υπενθυμίζοντας ότι έχει τοποθετήσει στο Οβάλ Γραφείο μία προτομή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε, επαναλαμβάνοντας μία γνωστή φράση του: «Η μάχη για την ψυχή της Αμερικής είναι αιώνια», είναι ένας «διαρκής αγώνας» για την υπεράσπιση «αυτής της ιερής πεποίθησης ότι είμαστε πλασμένοι ίσοι και κατ' εικόνα του Θεού».
«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει για την οικονομική δικαιοσύνη, τα ατομικά δικαιώματα, το δικαίωμα ψήφου», παραδέχθηκε ο αμερικανός πρόεδρος.
Ο Τζο Μπάιντεν προσκλήθηκε στην Ατλάντα από τον Ράφαελ Γουόρνοκ, βασικό πάστορα της εκκλησίας, αλλά και δημοκρατικό γερουσιαστή που νίκησε τον περασμένο Νοέμβριο στην ψηφοφορία τον υποψήφιο που υποστηριζόταν από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Υποδεχόμενος τον προσκεκλημένο του έπειτα από ένα γκόσπελ τραγούδι, ο Ράφαελ Γουόρνοκ αστειεύθηκε λέγοντας ότι για έναν πιστό καθολικό όπως ο Μπάιντεν, η λειτουργία των βαπτιστών θα φαντάζει αναμφίβολα «κάπως εύθυμη».
Η λειτουργία έκλεισε με τον εμβληματικό ύμνο του κινήματος των ατομικών δικαιωμάτων «We Shall Overcome» από την χορωδία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μήνυμα που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το έγγραφο που εστάλη στις χώρες που έλαβαν πρόσκληση να συμμετέχουν
Πώς περιγράφει το περιστατικό ο άνδρας - Παραμένει η οργή στην Πολιτεία
Η ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να φέρει βόρειο σέλας σε περιοχές που δεν εμφανίζεται συνήθως
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, γεννήσεις, θάνατοι
Οι σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης στο επίκεντρο
Τουλάχιστον 40 νεκροί - Στο μικροσκόπιο οι γραμμές των τρένων
Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας εναντίον της Daily Mail
Οι σχέσεις τους ξεκινούν πριν από την Ιρανική Επανάσταση του 1979
Οι τεχνικοί που βρίσκονται στο σημείο διαπίστωσαν φθορές
Η υπόθεση παίρνει τώρα νέα τροπή
Η εκτόξευση της xAI στα 250 δισ. δολάρια φέρνει τον Μασκ πιο κοντά από ποτέ στο όριο-ορόσημο
Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ υπόσχεται «ενδελεχή και απολύτως διαφανή» έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.