- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Αλαμπάμα - Τουλάχιστον έξι νεκροί (βίντεο)
Υποδομές καταστράφηκαν - Πτήσεις ακυρώθηκαν
ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Αλαμπάμα - Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Χιλιάδες ανθρώπους χωρίς ρεύμα
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη όταν ανεμοστρόβιλος χτύπησε κεντρικό τομέα της αμερικανικής πολιτείας Αλαμπάμα.
Το καταστροφικό φαινόμενο συνέχισε την ξέφρενη πορεία του στη γειτονική πολιτεία Τζόρτζια, όπου η αμερικανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS) διατηρεί σε ισχύ έκτακτα προειδοποιητικά δελτία.
Και τα έξι θύματα βρέθηκαν στην κομητεία Οτόγκα, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υποδιευθυντής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων των κομητειών Γκάρι Γουίβερ.
Να σημειωθεί ότι κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε αυτή και άλλες πέντε κομητείες. Η κυβερνήτης της πολιτείας, Κέι Άιβι, τόνισε μέσω Twitter το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα) ότι αρκετές περιοχές στην Αλαμπάμα πλήττονται από «αυτό το ακραίο μετεωρολογικό σύστημα».
Η πόλη Σέλμα, στην κομητεία Ντάλας, όπου επίσης επιβλήθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, υπέστη «μεγάλες ζημιές», σύμφωνα με τις υπηρεσίες του δημάρχου της, του Τζέιμς Πέρκινς, που κάλεσαν τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να μείνουν μακριά από κομμένες γραμμές του δικτύου διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.
«Ομάδες εργαζομένων του δήμου θα σταλούν το συντομότερο δυνατό» να απομακρύνουν συντρίμμια και να επισκευάσουν το δίκτυο, πρόσθεσε ο δήμος μέσω Facebook.
Ανεμοστρόβιλοι, μετεωρολογικό φαινόμενο εντυπωσιακό όσο και δύσκολο να προβλεφθεί, πλήττουν συχνά τις ΗΠΑ, ιδίως το κεντρικό και το νότιο τμήμα της χώρας.
Στην Αλαμπάμα στα τέλη Νοεμβρίου είχαν χτυπήσει 36 ανεμοστρόβιλοι στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ανθρώπους μέσα στη νύχτα.
A huge tornado swept through the city of Selma in Alabama, the US.
— NDNews Weather (@NDNews_Weather) January 12, 2023
📅 January 12pic.twitter.com/QM8EAhQOb1#Selma #Alabama #tornado #usa #twister #news #weather
Ανεμοστρόβιλοι και καταιγίδες με σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια κι άφησαν χιλιάδες ανθρώπους χωρίς ηλεκτροδότηση σε τρεις πολιτείες (Τζόρτζια, Μισισιπής, Αλαμπάμα), σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε νωρίτερα χθες στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα New York Times.
Πάνω από 250 πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν σε δύο διεθνή αεροδρόμια, το Χάρτσφιλντ-Τζάκσον (Ατλάντα) και στο Ντάγκλας (Σάρλοτ).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.