- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Γαλλία: Η Πρώτη Κυρία είναι υπέρ του να φορούν στολή οι μαθητές στο σχολείο
Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, η Μπριζίτ Μακρόν, τάσσεται «υπέρ του να φορούν στολή οι μαθητές στο σχολείο» σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα, ένα θέμα που εγείρει αντιδράσεις στη Γαλλία, ακόμη και στους κόλπους του προεδρικού στρατοπέδου.
Όταν ρωτήθηκε από επτά αναγνώστες της εφημερίδας Le Parisien, η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν απάντησε πολύ ευθέως σε μια ερώτηση για τη στολή.
«Φόρεσα τη στολή ως μαθήτρια: 15 ετών, μπλε σκούρα φούστα, μπλε σκούρο πουλόβερ. Και πήγε καλά. Αυτό εξαλείφει τις διαφορές, κερδίζεις χρόνο - είναι χρονοβόρο να επιλέγεις πώς θα ντυθείς το πρωί, και χρήμα - σε σχέση με τα επώνυμα ρούχα», δηλώνει.
«Είμαι λοιπόν υπέρ της στολής στο σχολείο, αλλά μια απλή στολή και όχι μελαγχολική», προσθέτει.
Το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, Αναγέννηση, συγκρότησε ομάδα εργασίας στην Εθνοσυνέλευση για το θέμα αυτό που διχάζει τους Γάλλους.
Αλλά ο υπουργός Παιδείας Παπ Ντιαγέ είπε επίσης την περασμένη εβδομάδα: «να επιβληθεί η στολή σε όλους τους μαθητές, (λέω) όχι», αναφέροντας ωστόσο ότι ένα σχολείο μπορεί να καθιερώσει μια στολή σε τοπικό επίπεδο.
Μια πρόταση νόμου του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός για να καταστήσει υποχρεωτική τη στολή στα δημόσια σχολεία απορρίφθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου σε επιτροπή στη Συνέλευση, παρά την υποστήριξη της δεξιάς. Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί αύριο, Πέμπτη.
Στη μακρά αυτή συζήτηση, η Μπριζίτ Μακρόν ζητεί επίσης να υπάρξει ταχύτερη ευαισθητοποίηση στο θέμα της παρενόχλησης, από την πρωτοβάθμια κιόλας εκπαίδευση, και να γίνει "προτεραιότητα". Δηλώνει επίσης ότι είναι υπέρ της επέκτασης στο λύκειο του κανόνα κατά των κινητών τηλεφώνων που ισχύει στο γυμνάσιο.
«Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μειωθεί το επίπεδο των απαιτήσεων" στην ορθογραφία, "συνιστώ να κάνετε λίγη υπαγόρευση κάθε μέρα», προσθέτει επίσης, την παραμονή των εκπαιδευτικών συστάσεων για αυτό το θέμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.