Κοσμος

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Καλιφόρνια - Αυξάνονται οι νεκροί (βίντεο)

Ολόκληρες περιοχές έχουν πλημμυρίσει - Χιλιάδες κατοικίες στο σκοτάδι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
california-floods

Πλημμύρες στην Καλιφόρνια - Στους 17 οι νεκροί - Αγνοείται 5χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που συνέχιζαν να πλήττουν την Τρίτη (10/1) την Καλιφόρνια έχουν πλέον στοιχίσει τη ζωή σε 17 ανθρώπους. Ολόκληρες περιοχές έχουν εκκενωθεί, την ώρα που ένα 5χρονο αγόρι αγνοείται.

Οι καταρρακτώδεις βροχές των προηγούμενων δύο ημερών σημειώθηκαν σε εδάφη ήδη κορεσμένα από τις αλλεπάλληλες καταιγίδες, που έχουν εκδηλωθει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς η μία κακοκαιρία διαδέχεται την άλλη σε αυτήν την πολιτεία των ΗΠΑ.

Πλημμύρες, εκριζώσεις δέντρων και ζημιές στο οδικό δίκτυο συνθέτουν το σκηνικό καταστροφής στην Καλιφόρνια.

Το γραφείο του κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τις φονικές πλημμύρες ότι οι νεκροί είναι «περισσότεροι σε σχέση με τον απολογισμό των θυμάτων από τις δασικές πυρκαγιές των δύο τελευταίων ετών.

«Δεν έχουμε ακόμα αφήσει πίσω τις δυσκολίες μας. Περιμένουμε ότι οι καταιγίδες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιανουαρίου», είπε ο κυβερνήτης στον Τύπο. Και πρόσθεσε: «Μέχρι στιγμής, έχουμε 17 επιβεβαιωμένους θανάτους. Υπογραμμίζω το τραγικό στοιχείο ότι αυτοί είναι μόνο οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι».

Τουλάχιστον 34.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους -ανάμεσά τους και διασημότητες όπως η παρουσιάστρια Ellen DeGeneres.

Χείμαρρος παρέσυρε 5χρονο στην Καλιφόρνια - Αγνοείται η τύχη του παιδιού

Στο Πάσο Ρόμπλες, μικρή κοινότητα ανάμεσα στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο, ένα 5χρονο αγόρι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά τη Δευτέρα (9/1) και συνεχίζει να αγνοείται.

Βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τη μητέρα του, όταν τους παρέσυρε ο χείμαρρος. Η μητέρα πρόλαβε να σωθεί. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού συνεχίζονται.

Στο Μπέικερσφιλντ, στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας, δυο οδηγοί έχασαν τη ζωή τους όταν δέντρο τούς καταπλάκωσε, αναφέρει το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Los Angeles Times».

Devastating Floods Hit Southern California

Στο σκοτάδι χιλιάδες κατοικίες στην Καλιφόρνια - Έρχεται νέα καταιγίδα

Την Τρίτη περίπου 110.000 κατοικίες στην Καλιφόρνια δεν είχαν ρεύμα, με τα συνεργεία να συνεχίζουν το τιτάνιο έργο για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS), νέα καταιγίδα αναμένεται να σαρώσει σήμερα Τετάρτη (11/1) το βόρειο τμήμα της πολιτείας.

Η Καλιφόρνια, πολιτεία στις ΗΠΑ που οι καταιγίδες δεν είναι συχνές, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κακοκαιρία απο το 2005.

One storm moving out, another headed for Southern California

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ