Κοσμος

Ο Dr. Dre απαγόρευσε στη Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν να χρησιμοποιεί τη μουσική του

«Δεν δίνω άδεια σε άτομα όπως εσείς» ανέφερε ο μεγάλος ράπερ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dr. Dre: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ακροδεξιάς Ρεπουμπλικανής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν για χρήση της μουσικής του
© Amy Sussman/WireImage/Getty Images/Ideal Image

Dr. Dre: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ακροδεξιάς Ρεπουμπλικανής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν για χρήση της μουσικής του

O διάσημος ράπερ, μουσικός παραγωγός και επιχειρηματίας Dr. Dre ζήτησε ασφαλιστικά μέτρα κατά της πολιτικού Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν αφού χρησιμοποίησε ένα από τα τραγούδια του σε διαφημιστικό βίντεο. Η Γκριν χρησιμοποίησε την επιτυχία του «Still D.R.E.» σε ένα βίντεο στο Twitter για τον εορτασμό της εκλογής του Κέβιν Μακάρθι ως προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. 

Ο Dre δήλωσε ότι δεν είχε δώσει άδεια χρήσης του τραγουδιού στην Γκριν η οποία έχει ιστορικό στο να μοιράζεται ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας. Οι αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν υποστηρίξει εξωφρενικές προτάσεις ότι ένας πυροβολισμός σε λύκειο το 2018 ήταν σκηνοθετημένος και ότι μια πυρκαγιά στην Καλιφόρνια πυροδοτήθηκε από μια ακτίνα λέιζερ που εκτοξεύτηκε από το διάστημα από μια εξέχουσα εβραϊκή οικογένεια, τους Ρότσιλντ, οι οποίοι αποτελούν αντικείμενο πολλών αντισημιτικών θεωριών συνωμοσίας.

Το τελευταίο βίντεο της Ρεπουμπλικανής από τη Τζόρτζια την έδειχνε να περπατάει στους διαδρόμους του Κογκρέσου σε αργή κίνηση, χαμογελώντας και αναλογιζόμενη τον ρόλο της στο να βοηθήσει τον Μακάρθι να εξασφαλίσει τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η μουσική επένδυση ήταν το εμβληματικό riff στο πιάνο από το Still D.R.E, ένα single του 1999 από τον Dr Dre και τον Snoop Dogg.

Ο Dre, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Αντρέ Γιάνγκ εξέφρασε αμέσως τη δυσαρέσκειά του. «Δεν δίνω άδεια χρήσης της μουσικής μου σε πολιτικούς, ειδικά σε κάποιον τόσο διχαστικό και μισητό όσο αυτή», ανέφερε σε δήλωσή του στο TMZ και στους LA Times.

Οι δικηγόροι του Dre έστειλαν μια επιστολή με την οποία την κατηγορούσαν ότι εκμεταλλεύεται  τη μουσική του για να «προωθήσει [μια] διχαστική και μισητή πολιτική ατζέντα».

«Θα περίμενε κανείς ότι, ως μέλος του Κογκρέσου, θα είχατε μια περαστική εξοικείωση με τους νόμους της χώρας μας. Είναι πιθανό, όμως, ότι οι νόμοι που διέπουν την πνευματική ιδιοκτησία είναι λίγο πολύ μυστήριοι και ανεπαρκώς λαϊκιστικοί για να έχετε αφιερώσει πραγματικά πολύ χρόνο», συνεχίζει η επιστολή.

Η Γκριν παρόλα αυτά ανταπέδωσε, προσπαθώντας να υπονομεύσει το ηθικό κύρος του Dre, αναφερόμενος στο παρελθόν του στο gangsta rap, ως μέλος των NWA και παραγωγός καλλιτεχνών όπως ο Snoop Dogg, ο 50 Cent και ο Eminem.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ