- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Πυρά» της Χεζμπολάχ κατά του Charlie Hebdo για τα σκίτσα του Αλί Χαμενεΐ
Καλεί το Παρίσι να λάβει μέτρα κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού
Charlie Hebdo: Καταδίκη της Χεζμπολάχ για τη δημοσίευση σκίτσων για τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ - Καλεί το Παρίσι να λάβει μέτρα κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού
Η Χεζμπολάχ, η ισχυρή φιλοϊρανική οργάνωση του Λιβάνου, καταδίκασε σήμερα τη δημοσίευση σκίτσων για τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ από το Charlie Hebdo, και κάλεσε το Παρίσι να λάβει μέτρα κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού.
«Η Χεζμπολάχ καταδικάζει έντονα αυτήν την αποτρόπαια πράξη (...) καλούμε τους ελεύθερους και έντιμους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να την καταδικάσουν», αναφέρει το σιιτικό κόμμα σε ανακοίνωσή του, στην οποία ωστόσο δεν καλεί σε διαδηλώσεις.
Το Charlie Hebdo δημοσίευσε στις 4 Ιανουαρίου σειρά από σκίτσα για τον ανώτατο θρησκευτικό και πολιτικό ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, προκαλώντας την οργή της Τεχεράνης.
«Ο ιμάμης Χαμενεΐ δεν είναι απλώς ο ηγέτης μιας μεγάλης χώρας, είναι το θρησκευτικό σημείο αναφοράς για δεκάδες εκατομμύρια πιστούς», υπογράμμισε η Χεζμπολάχ.
Το σιιτικό κίνημα «καλεί την γαλλική κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα για να τιμωρήσει τους δράστες της ενέργειας αυτής, οι οποίοι επιτέθηκαν σε αυτό που είναι ιερό και προσέβαλαν την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου έθνους».
Σε αντίδραση στη δημοσίευση των σκίτσων αυτών, το Ιράν έκλεισε την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών στο Ιράν (IFRI), που υπάγεται στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Την Κυριακή εξάλλου αρκετές δεκάδες Ιρανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη, όπου έκαψαν γαλλικές σημαίες.
Το Charlie Hebdo ανακοίνωσε ότι δημοσίευσε τα σκίτσα σε ένδειξη υποστήριξης προς το λαό του Ιράν, την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται εδώ και αρκετούς μήνες από άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από τον θάνατο στις 16 Σεπτεμβρίου της 22χρονης Ιρανής κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί, μετά την σύλληψή της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη γιατί δεν φορούσε "σωστά" τη μαντίλα της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.