Κοσμος

«Φιάσκο» η εκτόξευση δορυφόρων με πύραυλο της Virgin στη Βρετανία (βίντεο)

Τι πήγε στραβά - Η στιγμή της απογείωσης του Boeing

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το «Cosmic Girl» της Virgin απογειώνεται με τον διαστημικό πύραυλο κάτω από το φτερό του
Το «Cosmic Girl» της Virgin απογειώνεται με τον διαστημικό πύραυλο κάτω από το φτερό του © YouTube/Telegraph

Virgin Orbit - Αποτυχημένη η εκτόξευση δορυφόρων στη Βρετανία με πύραυλο από Boeing 747 - Το βίντεο με την απογείωση - Τι συνέβη πάνω από τον Ατλαντικό

Αποτυχημένη ήταν η προσπάθεια στη Βρετανία να τεθούν σε τροχιά γύρω από τη Γη 9 δορυφόροι. Η εταιρεία Virgin Orbit ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος που μετέφερε τους δορυφόρους, δεν τέθηκε σε τροχιά λόγω «ανωμαλίας» που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της διαστημικής αποστολής.

Ο πύραυλος ήταν προσαρμοσμένος κάτω από το φτερό ενός -ειδικά διαμορφωμένου για την αποστολή- Boeing 747, το οποίο είχε την κωδική ονομασία «Cosmic Girl».

Η «οριζόντια εκτόξευση» του πυραύλου έγινε την ώρα που το Boeing βρισκόταν πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Ωστόσο, λόγω της «ανωμαλίας» αυτής ο πύραυλος δεν τέθηκε σε τροχιά.

Είναι η δεύτερη αποτυχημένη διαστημική αποστολή από ευρωπαϊκή χώρα. Στα τέλη Δεκεμβρίου ο -ιταλικής κατασκευής- πύραυλος Vega-C είχε απογειωθεί από τη Γαλλική Γουιάνα χωρίς όμως να μπορέσει να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη.

«Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει έρευνα από την κυβέρνηση και διάφορους φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Virgin Orbit» δήλωσε ο Ματ Άρτσερ, Διευθυντής Εμπορικού Διαστήματος της Βρετανικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Η Virgin Orbit (VORB.O), μετοχές τις οποίες έχει ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, σχεδιάζει να αναπτύξει 9 μικρούς δορυφόρους σε χαμηλότερη γήινη τροχιά.

UK Space Launch Ends In Failure After "Anomaly"

Με πληροφορίες από Telegraph/Reuters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ