Κοσμος

Η ασυνήθιστη συνέντευξη του Μακρόν και οι απαντήσεις για την προσωπική του ζωή

Τι είπε ο Γάλλος πρόεδρος για τη σχέση του με τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γαλλία: Μία διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν σε δημοσιογράφους που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού

Για το εφηβικό του ειδύλλιο και για τον γάμο του μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε μια ιδιαίτερη συνέντευξη.

Ειδικότερα, μια ομάδα νέων στο φάσμα του αυτισμού, που περιγράφεται ως «άτυποι δημοσιογράφοι», έκανε τον Εμανουέλ Μακρόν να μιλήσει για τον εαυτό του με ασυνήθιστη ειλικρίνεια. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε αντιμέτωπος με ερωτήσεις που οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι ως επί το πλείστον δεν τολμούν να κάνουν.

Η ερώτηση που ξεχώρισε είχε να κάνει με τη σχέση του Μακρόν με τη σύζυγό του, με έναν από τους δημοσιογράφους να ζητά από τον Γάλλο πρόεδρο να την διαβάσει ο ίδιος νιώθοντας συστολή για το περιεχόμενό της.

«Είναι ο πρόεδρος», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, διαβάζοντας την ερώτηση που του έδωσε ο νεαρός που τον ρωτούσε: «Θα πρέπει να δώσει το παράδειγμα και να μην παντρευτεί τη δασκάλα του».

«Δεν έχει να κάνει με το αν πρέπει να αποτελείς παράδειγμα ή όχι. Όταν είσαι ερωτευμένος η επιλογή δεν είναι δική σου», απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε «δεν ήταν ακριβώς καθηγήτριά μου. Ήταν η δασκάλα υποκριτικής μου. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, δεν ήταν η καθηγήτρια των μαθηματικών» με τους παριστάμενους να ξεσπούν σε γέλια και να σχολιάζουν ότι ήταν μια απάντηση για να ξεγλιστρήσει και τον Εμανουέλ Μακρόν να σχολιάζει γελώντας ότι «ήδη διαστρεβλώνετε τις απαντήσεις μου».

Ερωτηθείς ο Μακρόν για το εάν αν έχει αρκετά χρήματα ανέφερε ότι ως πρόεδρος της Γαλλίας εισπράττει λιγότερα χρήματα από όταν εργαζόταν ως τραπεζίτης.

Μεταξύ άλλων οι «άτυποι δημοσιογράφοι» από το Le Papotin, ένα περιοδικό που ιδρύθηκε το 1990 σε ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας για νέους με αυτισμό, ρώτησαν τον Μακρόν για τη φιλία με τον Γάλλο Πρόεδρο να απαντά «δεν είναι η καλύτερη δουλειά να έχεις πολλούς φίλους». Ο Γάλλος Πρόεδρος κλήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης να μιλήσει και για τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο τέλος της συνέντευξης, ο πρόεδρος της Γαλλίας συνεχάρη τους δημοσιογράφους για τις ερωτήσεις που δέχθηκε λέγοντας ότι «με οδήγησαν σε δρόμους που δεν είχα υπάρξει ποτέ σε άλλες συνεντεύξεις με άλλους δημοσιογράφους».