Κοσμος

ΗΠΑ: Γιατί ο βουλευτής Ρόμπερτ Γκαρσία θα ορκιστεί με κόμικ του Σούπερμαν

Η σύνδεσή του με τον ήρωα της DC

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Γιατί ο βουλευτής Ρόμπερτ Γκαρσία θα ορκιστεί με κόμικ του Σούπερμαν
© EPA/ETIENNE LAURENT

ΗΠΑ - Βουλή των Αντοπροσώπων: Ο βουλευτής, Ρόμπερτ Γκαρσία, πρόκειται να ορκιστεί με κόμικ του Σούπερμαν

Στο  Σύνταγμα των ΗΠΑ και ένα κόμικ του Σούπερμαν πρόκειται να ορκιστεί ο Αμερικανός βουλευτής, Ρόμπερτ Γκαρσία.

Σε ένα tweet την Τρίτη, είπε ότι είναι ένα από τα τρία στοιχεία που θα χρησιμοποιήσει που «σημαίνουν πολλά για μένα προσωπικά». Τα άλλα δύο είναι μια φωτογραφία των γονιών του, που χάθηκαν από Covid-19, και το πιστοποιητικό υπηκοότητάς του.

Ωστόσο, ο Γκαρσία εξακολουθεί να περιμένει να ορκιστεί, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν να εκλέξουν πρόεδρο.

Δημοκρατικός από το Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια και πρώην δήμαρχος της πόλης πριν εκλεγεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχει ιστορικό να μοιράζεται το τις σκέψεις του στο Twitter. «Όποιος καταλαβαίνει τα κόμικς ξέρει ότι είναι ουσιαστικό μέρος της αμερικανικής μυθοπλασίας», έγραψε στο Twitter τον Νοέμβριο. «Και τα διδάγματα που αντλήθηκαν είναι ανεκτίμητα».

Η σύνδεση του Ρόμπερτ Γκαρσία με τον Σούπερμαν 

Ο εκλεγμένος βουλευτής μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ από το Περού από τη μητέρα του όταν ήταν πέντε ετών. Είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος και παντρεμένος. Το 2021, αφότου η DC Comics ανακοίνωσε ότι ο νέος Σούπερμαν θα ήταν αμφιφυλόφιλος, ο Γκαρσία έγραψε στο Twitter: «Έγινα θαυμαστής του Σούπερμαν ως παιδί επειδή είχα σχέση μαζί του. Μετανάστης, αίσθηση δικαιοσύνης και μυστική ταυτότητα».

Αν και η χρήση του κόμικ του Superman μπορεί να είναι λίγο ανορθόδοξη κατά την ορκωμοσία, τεχνικά δεν είναι παράνομη, σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ. 

Ως αποτέλεσμα, «δεν υπάρχει υποχρεωτικό κείμενο πάνω στο οποίο ένας νέος αξιωματούχος πρέπει να ορκιστεί», δήλωσε η Τζέιν Κάμπελ, πρόεδρος της Ιστορικής Εταιρείας Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, τα νεοεκλεγέντα μέλη του Κογκρέσου έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς διαφορετικά κείμενα, όπως Εβραϊκή Γραφή, εβραϊκά θρησκευτικά κείμενα, αντίγραφα του Κορανίου και της Μπαγκαβάντ Γκίτα (το ινδουιστικό ιερό κείμενο).

Το 2007, ο Δημοκρατικός Κιθ Έλισον από τη Μινεσότα, ο πρώτος μουσουλμάνος που εξελέγη στο Κογκρέσο, ορκίστηκε χρησιμοποιώντας ένα Κοράνι που κάποτε ανήκε στον Τόμας Τζέφερσον. Πολλά από τα αναμνηστικά, όπως το Κοράνι του Τζέφερσον δανείζονται από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για αυτήν την περίσταση. Άλλα αντικείμενα που δανείστηκαν από τη Βιβλιοθήκη για μια τελετουργική ορκωμοσία περιλαμβάνουν τη Βίβλο τσέπης της Ρόζα Παρκ και τη Biblia Hebraica, την πρώτη πλήρη Εβραϊκή Βίβλο που εκδόθηκε στην Αμερική.

Αλλά όχι κόμικς ακόμα.

Καθώς η ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Βουλής ολοκληρώνει τον έκτο άκαρπο γύρο της, ο κόσμος μπορεί να χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμα προτού ο Σούπερμαν και ο κ. Γκαρσία καταφέρουν να σπάσουν τα βιβλία ρεκόρ του Κογκρέσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ