Κοσμος

Πιέσεις για παραίτηση της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας μετά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της

Εφημερίδες στρέφονται κατά της Christine Lambrecht

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Christine Lambrecht
© EPA / FILIP SINGER

Christine Lambrecht: Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας, οι αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία και οι αντιδράσεις

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της υπουργού Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ και οι αναφορές της στον πόλεμο στην Ουκρανία τη στιγμή που πίσω της διακρίνονταν πυροτεχνήματα για την έλευση του 2023. 

Μπορεί το βίντεο με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της να διαρκεί μόλις ένα λεπτό, ωστόσο, η υπουργός δέχεται πιέσεις ακόμη και για να παραιτηθεί. «Ένας πόλεμος μαίνεται στη μέση της Ευρώπης. Μπόρεσα να αντλήσω πολλές ιδιαίτερες εντυπώσεις από αυτό», λέει η Κριστίν Λάμπρεχτ σημειώνοντας ότι είχε «πολλές συναντήσεις με ενδιαφέροντες και υπέροχους ανθρώπους. Γι' αυτό, λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Μετά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, γερμανικές εφημερίδες στρέφονται κατά της και σημειώνουν, όπως η tagesspiegel ότι «οι αμφιβολίες για την καταλληλότητά της σε αυτή τη θέση υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Είναι πλέον καιρός ο καγκελάριος να επισύρει τις συνέπειες».

«Η πρωτοχρονιάτικη ομιλία που μαγνητοσκοπήθηκε με κινητό τηλέφωνο και έγινε με τα βίας κατανοητή λόγω των φωτοβολίδων, πυροτεχνημάτων και της απουσίας μικροφώνου σε ένα πεζοδρόμιο του Βερολίνου θα ήταν ντροπιαστική για έναν δήμαρχο χωριού – για μία υπουργό Άμυνας μέλους του ΝΑΤΟ, είναι απλά ταπείνωση», αναφέρει η Bild.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε ιδιωτικά και για το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκαν πόροι του Υπουργείου. Όταν ρωτήθηκε αν το βίντεο ήταν ο κατάλληλος τρόπος για να καλωσορίσει τη νέα χρονιά δεδομένου του πολέμου στην Ουκρανία, είπε: «Τα λόγια της υπουργού στο βίντεο μιλούν από μόνα τους. Δεν εναπόκειται σε εμένα να το σχολιάσω», παίρνοντας σαφείς αποστάσεις. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ