Κοσμος

Ο Πούτιν εύχεται καλή Πρωτοχρονιά 2023 και συνεχίζει τους βομβαρδισμούς

«Η Δύση χρησιμοποιεί κυνικά την Ουκρανία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχήθηκε καλή Πρωτοχρονιά 2023 και ξεκαθάρισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχήθηκε καλή Πρωτοχρονιά 2023 και ξεκαθάρισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται © EPA/Mikhail Klimentyev

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Βλαντίμιρ Πούτιν - Η αναφορά στην Πρωτοχρονιά 2023 με αιχμές κατά της Δύσης για την Ουκρανία

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει ποτέ στις προσπάθειες της Δύσης να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως μέσο για να καταστρέψει τη Ρωσία.

Σε βιντεοσκοπημένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, το οποίο προβλήθηκε από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι «η Ρωσία μάχεται στην Ουκρανία για να προστατεύσει την "πατρίδα" και για να διασφαλίσει την "αληθινή ανεξαρτησία" για τον λαό της».

Στο μήνυμά του, διάρκειας 9 λεπτών -το μεγαλύτερο σε διάρκεια πρωτοχρονιάτικό μήνυμά του κατά την 20ετή θητεία του- ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι λέει ψέματα στη Ρωσία και ότι προκαλεί τη Μόσχα για να πραγματοποιεί την «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση», όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία.

«Επί χρόνια οι ελίτ της Δύσης μας διαβεβαίωναν υποκριτικά για τις ειρηνικές προθέσεις τους» ισχυρίστηκε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του, η οποία βιντεοσκοπήθηκε μπροστά σε ρώσους στρατιώτες στο αρχηγείο της ρωσικής Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

«Στην πραγματικότητα, με κάθε δυνατό τρόπο ενθάρρυναν τους νεοναζί που διεξήγαγαν ανοιχτά τρομοκρατία εις βάρος αμάχων στο Ντονμπάς» τόνισε ο Πούτιν σε μια -ασυνήθιστα επιθετική- πρωτοχρονιάτικη ομιλία του, η οποία συνήθως περιορίζεται σε ευχές για το νέο έτος.

Νωρίτερα σήμερα, ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δεσμεύτηκε ότι είναι «αναπόφευκτη» η νίκη των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία καθώς εξήρε τον ηρωισμό των ρώσων στρατιωτών.

'Victory is inevitable' Russia's defence chief Shoigu says in New Year message

«Η Δύση είπε ψέματα για την ειρήνη. Προετοιμαζόταν για επιθετικότητα…και τώρα χρησιμοποιούν κυνικά την Ουκρανία και τον λαό της για να αποδυναμώσουν και να διαιρέσουν τη Ρωσία. Ποτέ δεν το επιτρέψαμε αυτό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το κάνει» καταλήγει ο Πούτιν στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ