Κοσμος

Πάνω από 200 αυτοκίνητα σε καραμπόλα λόγω πυκνής ομίχλης σε γέφυρα της Κίνας

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και εγκλωβίστηκαν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κίνα: Καραμπόλα εκατοντάδων οχημάτων σε γέφυρα λόγω πυκνής ομίχλης 

Πολλές δεκάδες οχήματα συγκρούστηκαν σε μεγάλη καραμπόλα αυτοκινήτων σε γέφυρα στην πόλη Ζενγκζού της κεντρικής Κίνας, στην επαρχία Χενάν, εξαιτίας πυκνής ομίχλης το πρωί της Τετάρτης, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Πολλά αυτοκίνητα και φορτηγά δημιούργησαν μια άμορφη μάζα λαμαρίνας, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο στη γέφυρα Ζενγκσίν Χουανγκέ, σε φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και εγκλωβίστηκαν στο σημείο του δυστυχήματος και η πυροσβεστική έσπευσε στη γέφυρα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. 

Η ορατότητα σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ζενγκζού, ήταν λιγότερο από 500 μέτρα, και μόλις 200 μέτρα σε ορισμένες περιοχές το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με την τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Η γέφυρα Ζενγκσίν Χουανγκέ αποτελεί κρίσιμο πέρασμα πάνω από τον Κίτρινο Ποταμό, και συνδέει τη Ζενγκζού με τη γειτονική Σινσιάνγκ.

Ένα βίντεο περίπου 42 δευτερολέπτων στην πλατφόρμα Weibo της Κίνας – που μοιάζει με το Twitter – έδειξε σειρές από αυτοκίνητα και φορτηγά σε διάφορες καταστάσεις ζημιάς, με ανθρώπους να ελίσσονται στη γέφυρα και να τραβούν βίντεο και φωτογραφίες.

Ένας οδηγός που φαίνεται να είναι το άτομο που κινηματογραφεί λέει, «αυτό είναι πολύ τρομακτικό. Γεμάτο κόσμο εδώ. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να κατεβούμε από τη γέφυρα».