Κοσμος

Qatargate: Παραμένει στη φυλακή ο Ταλαμάνκα - 17 Ιανουαρίου η απόφαση για τον Παντσέρι

Bρέθηκαν ενώπιον του εφετείου των Βρυξελλών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Qatargate: Παραμένει στη φυλακή ο Ταλαμάνκα - 17 Ιανουαρίου η απόφαση για τον Παντσέρι
Αντόνιο Παντσέρι © EPA/EUROPEAN UNION

Qatargate: Παραμένει στη φυλακή ο Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα - Στις 17 Ιανουαρίου η απόφαση για τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι

Ενώπιον του εφετείου των Βρυξελλών βρέθηκαν σήμερα, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και ο Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, στην οποία αναγράφονται τα αρχικά των ονομάτων τους όπως σε όλα τα δελτία Τύπου που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι «στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο N.Φ-T. και ο Π.Π εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του εφετείου Βρυξελλών».

«Η χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού που επιβλήθηκε στον Ν.Φ-Τ από το συμβούλιο τροποποιήθηκε σε απλή παράταση της προφυλάκισης» σημειώνεται, ενώ όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «μετά από αίτημα του Π.Π., η εκδίκαση της υπόθεσής του αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου 2023».

Το προδικαστικό συμβούλιο είχε αποφασίσει αρχικά τη χρήση ηλεκτρικού βραχιολιού για τον κ. Ταλαμάνκα. Ωστόσο, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

«Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν (στη δημοσιότητα) περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου», καταλήγει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Qatargate: Επιμένει στην αθωότητά της η Καϊλή - «Θα παλέψει μέχρι τέλους»

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε την ιταλική Corriere Della Sera, αναφέροντας ότι: «H Εύα Καϊλή ζει έναν εφιάλτη, μια καταστροφή» ενώ υποστηρίζει πως «είναι αθώα». Ακόμα, αποκάλυψε ότι τα Χριστούγεννα την επισκέφθηκε μόνο ο πατέρας της.

«Οι κατηγορίες είναι πολύ αόριστες και δεν βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος. Ακολούθως, υπογράμμισε πως πρόκειται για κατηγορίες που αφορούν «δωροδοκία δημόσιου λειτουργού, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και εγκληματική οργάνωση».

«Μετά από όσα διάβασε στους φακέλους της έρευνας αισθάνεται προδομένη, το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της», συμπλήρωσε και επέμεινε πως «δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα χρήματα δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ