Κοσμος

Ερντογάν κατά Ελλάδας: Συμπεριφέρεται φασιστικά απέναντι στους πρόσφυγες

Νέα επίθεση από τον Τούρκο πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερντογάν κατά Ελλάδας: Συμπεριφέρεται φασιστικά απέναντι στους πρόσφυγες
© EPA/How Hwee Young

Ελληνοτουρκικά - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η Ελλάδα συμπεριφέρεται φασιστικά απέναντι στους πρόσφυγες

Σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στη Διάσκεψη Συνταγματικής Δικαιοσύνης του Ισλαμικού Κόσμου, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές για τον φράκτη στον Έβρο, λέγοντας ότι είναι «φασιστικό» μέτρο.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, «αντί να βρεθεί λύση στην κρίση, έκλεισαν τους μετανάστες πίσω από συρματοπλέγματα. Παρακολουθούμε με αηδία ότι όσοι δεν λαμβάνουν υπόψη τούς καταπιεσμένους έξω από τα σύνορά τους, επιδεικνύουν τα πιο πρωτόγονα αντανακλαστικά φασισμού όταν πρόκειται για τη δική τους ασφάλεια και ευημερία... Το προϊόν της νοσηρής αντίληψης απέναντι στους μουσουλμάνους και οι αρνητικές επιπτώσεις των κυμάτων μίσους συνεχίζονται σήμερα δίπλα μας».

Στη συνέχεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «συμπεριφέρεται κτηνωδώς στους πρόσφυγες».

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «στρατόπεδα συγκέντρωσης» τους καταυλισμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τσελίκ: Σαμποτάρουν τις προσεγγίσεις της Τουρκίας

Υπενθυμίζεται ότι και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, κατηγόρησε χθες την Ελλάδα ότι «σαμποτάρει τις θετικές προσεγγίσεις της Άγκυρας».

Πιο συγκεκριμένα, είπε: «η εικόνα που έχει προτάξει η Ελλάδα προσπαθώντας να δημιουργήσει μια de facto κατάσταση με την ελληνοκυπριακή πλευρά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι μια εικόνα που δεν υπηρετεί την ειρήνη. Όπως ήδη είδαμε, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχουν περάσει τον τελευταίο χρόνο προσπαθώντας να σαμποτάρουν τις θετικές προσεγγίσεις που προτάσσει η Τουρκία».

Μάλιστα, ο κ. Τσελίκ άφησε αιχμές και κατά συμμάχων της Τουρκίας, υποστηρίζοντας: «όταν πρόκειται για εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι σύμμαχοί μας δίνοντας στήριξη στη μονομερή κακομαθημένη και μαξιμαλιστική προσέγγιση της Ελλάδας έδειξαν ότι δεν διαθέτουν την ικανότητα, το όραμα και την προοπτική της ειρήνης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ