Κοσμος

Ιταλία: Αστυνομικοί μετέφεραν με Lamborghini νεφρούς για να μην καθυστερήσουν οι μεταμοσχεύσεις

«Παραδώσαμε το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο» έγραψαν στα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός και γιατρός κρατούν τα όργανα που μόλις έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Ιταλίας με Lamborghini
© Facebook / Polizia di Stato

Ιταλία: Η μεταφορά νεφρών προς μεταμόσχευση σε νοσοκομεία με Lamborghini και το μήνυμα των αστυνομικών 

Σε μία από τις δύο Lamborghini Huracan που διαθέτει η ιταλική αστυνομία τοποθετήθηκαν οι δύο νεφροί που προορίζονταν για τη μεταμόσχευσή τους προκειμένου να φτάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά και με ασφάλεια στους ασθενείς.

«Ταξιδεύοντας στην εθνική οδό για να παραδώσουμε το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο: τη ζωή. Χάρη στον ειδικό Άγιο Βασίλη της αστυνομίας δύο άνθρωποι πήραν δώρο ένα νεφρό», έγραψε η ιταλική αστυνομία στη σελίδα της στο Facebook, κάνοντας γνωστό τον αγώνα δρόμου που έδωσαν οι αρχές για τη μεταφορά τους στα νοσοκομεία. 

In viaggio sull’autostrada per consegnare il regalo di Natale più bello: la vita. Grazie allo speciale Babbo Natale...

Posted by Polizia di Stato on Tuesday, December 20, 2022

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν αστυνομικό και μία νοσηλεύτρια να τοποθετούν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος, ένα μπλε ιατρικό ψυγείο που περιείχε τους δύο νεφρούς. Τα δύο πολύτιμα όργανα αναχώρησαν από την Πάδοβα και παραδόθηκαν το ένα σε νοσοκομείο της Μόντενα και το άλλο σε νοσοκομείο της Ρώμης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τροχαία της Ιταλίας διαθέτει δύο Lamborghini Huracan, ένα αυτοκίνητο 600 ίππων που μπορεί να φτάσει τα 325 χιλιόμετρα την ώρα. Συνήθως τα χρησιμοποιεί για την καταδίωξη οχημάτων, αλλά πολλές φορές χρησιμεύουν και για τη μεταφορά οργάνων προς μεταμόσχευση.

Lamborghini Huracán Polizia (2017) Police Supercar

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ