Κοσμος

Η Ρωσία στέλνει μουσικούς στο μέτωπο για να τονώσει το ηθικό του στρατού

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετρά ήδη 9 μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μουσικοί στη σκιά
© EPA / YURI KOCHETKOV

Ρωσία: Η απόφαση για την τόνωση του ηθικού των στρατευμάτων - Οι μουσικοί στην πρώτη γραμμή

Το ηθικό των στρατευμάτων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου στην Ουκρανία επιθυμεί να τονώσει η Ρωσία με την απόφασή της να στείλει μουσικούς και τραγουδιστές στο μέτωπο. Μάλιστα, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη συγκρότηση της «δημιουργικής ταξιαρχίας πρώτης γραμμής», η οποία θα περιλαμβάνει καλλιτέχνες. 

Πρόσφατα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, επισκέφτηκε στρατεύματα πρώτης γραμμής στην Ουκρανία. Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Telegram, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο κ. Σόιγκου «πέταξε γύρω από τις περιοχές ανάπτυξης στρατευμάτων και έλεγξε τις προηγμένες θέσεις των ρωσικών μονάδων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», αναφερόμενος στην ευρείας κλίμακας εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Σεργκέι Σόιγκου, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Ουκρανίας Serhiy Cherevatyi είπε στα ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια: «Δεν πιστεύω πραγματικά ότι είναι τόσο γενναίος» για να ταξιδέψει στο πεδίο της μάχης.

Ρωσία: «Ευπάθεια το χαμηλό ηθικό σε μεγάλο μέρος της ρωσικής δύναμης»

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το χαμηλό ηθικό εξακολουθεί να αποτελεί «σημαντική ευπάθεια σε μεγάλο μέρος της ρωσικής δύναμης». Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RBC news, η ταξιαρχία θα αποτελείται από στρατεύματα με «επαγγελματίες καλλιτέχνες που εκουσίως τέθηκαν στη στρατιωτική θητεία». Η νέα μονάδα θα είναι επιφορτισμένη με τη διατήρηση «μιας υψηλής ηθικής, πολιτικής και ψυχολογικής κατάστασης μεταξύ των συμμετεχόντων στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη το Υπουργείο Άμυνας.

Την ίδια ώρα, οι έντονες μάχες συνεχίστηκαν γύρω από την ελεγχόμενη από την Ουκρανία πόλη Bakhmut στην ανατολική περιοχή Donbas το Σάββατο. Στην περιοχή έχουν καταγραφεί έντονες συγκρούσεις μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών στρατευμάτων εδώ και μήνες, καθώς η Ρωσία επιδιώκει να καταλάβει πλήρως την περιοχή μετά από μια σειρά βαριών ηττών στη βορειοανατολική και νότια Ουκρανία. 

Επίσης, η θέρμανση έχει αποκατασταθεί στην ουκρανική πρωτεύουσα του Κιέβου.  Η Μόσχα εκτόξευσε 76 πυραύλους την Παρασκευή, χτυπώντας εννέα σταθμούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και βυθίζοντας μεγάλο μέρος της χώρας στο σκοτάδι. Η Ουκρανία είπε ότι αναχαίτισε 60.

Στο Κίεβο, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε συνάντηση με κορυφαίους στρατιωτικούς και αξιωματούχους ασφαλείας για να συζητήσει τους πιθανούς κινδύνους από τη Λευκορωσία, ενώ σήμερα (19.12) αναμένεται η επίσκεψη του ρώσου προέδρου. «Ετοιμαζόμαστε για όλα τα πιθανά σενάρια άμυνας. Όποιος κλίνει το Μινσκ σε οτιδήποτε, δεν θα τον βοηθήσει όπως κάθε άλλη αρρωστημένη ιδέα σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και των Ουκρανών», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ομιλία του με βίντεο αργά την Κυριακή.

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ