Κοσμος

Η Βρετανία έχασε 417.000 εργάσιμες ημέρες εξαιτίας απεργιακών κινητοποιήσεων τον Οκτώβριο

Ο μεγαλύτερος αριθμός από τον Νοέμβριο του 2011

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μεγάλη Βρετανία: 417.000 χαμένες εργάσιμες ημέρες εξαιτίας απεργιακών κινητοποιήσεων τον Οκτώβριο - Αριθμός ρεκόρ μετά από έντεκα χρόνια

Το Μεγάλη Βρετανία έχασε 417.000 εργάσιμες ημέρες εξαιτίας απεργιακών κινητοποιήσεων τον Οκτώβριο –ο μεγαλύτερος αριθμός από τον Νοέμβριο του 2011– ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Εργαζόμενοι από ένα μεγάλο φάσμα κλάδων απεργούν τους τελευταίους μήνες –από τους σιδηροδρομικούς υπαλλήλους μέχρι τους εκπαιδευτικούς, τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους και τους δικηγόρους– καθώς οι αυξήσεις μισθών δεν συμβαδίζουν με τον διψήφιο πληθωρισμό.

Απεργίες αναμένεται να πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά μέσα στον Δεκέμβριο με εκτενή προβλήματα να παρατηρούνται σήμερα στους σιδηροδρόμους καθώς οι εργαζόμενοι ξεκινούν 48ωρη απεργία.

Το νοσηλευτικό προσωπικό θα απεργήσει την Πέμπτη για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικάτου.

Τα συνδικάτα επιδιώκουν διψήφιες μισθολογικές αυξήσεις για να συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό, ο οποίος τον Οκτώβριο ανήλθε σε 11,1%, ο υψηλότερος των τελευταίων 41 χρόνων.

Αλλά η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι αυτό απλώς θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ, δήλωσε σήμερα ότι ενέργειες που κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές στην οικονομία το μόνο που κάνουν είναι να εντείνουν τα προβλήματα για όλους και να εμποδίζουν την όποια προοπτική μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.