Κοσμος

Μια γυναίκα στην Αυστραλία έβγαλε τα σκουπίδια της μετά από δύο ολόκληρα χρόνια

Είχε δεσμευτεί να μειώσει τον όγκο απορριμμάτων που παράγει το νοικοκυριό της.

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
σκουπίδια
© Justus Menke / Unsplash

Αδελαΐδα: Γυναίκα βγάζει τα σκουπίδια της μετά από δύο ολόκληρα χρόνια

Μια γυναίκα από την Αδελαΐδα έβγαλε τα σκουπίδια της για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, καθώς έχει λάβει συντονισμένα μέτρα για να μειώσει την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγει το νοικοκυριό της.

Το περιεχόμενο του κάδου της Αλίς Κλαντσάν βγήκε από την αυλή της για πρώτη φορά μετά από 26 ολόκληρους μήνες την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, ενώ είχε ακόμα λίγο χώρο για επιπλέον σκουπίδια.

Η φιλοσοφία «μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση» είναι μέρος της ζωής της για περισσότερο από μια δεκαετία, ωστόσο μετά την πανδημία η Κλαντσάν δεσμεύτηκε να αποφύγει την παραγωγή απορριμμάτων σε οποιαδήποτε μορφή. Ο μικρός κάδος απορριμμάτων, τον οποίο μέχρι πριν λίγες μέρες δεν είχε αδειάσει εδώ και δύο χρόνια, περιείχε ως επί το πλείστον σκουπίδια όπως παλιούς σωλήνες. Επιπλέον, υπήρχαν μερικά φθαρμένα γάντια κηπουρικής, αποδείξεις, σκόνη ηλεκτρικής σκούπας, οδοντικό νήμα και σπασμένα κεραμικά.

Η Κλαντσάν δεν οδηγεί αυτοκίνητο και χρησιμοποιεί το ποδήλατό της και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των αγορών της από παζάρια που τα πουλάνε όλα χύμα, κουβαλώντας παντού τα δικά της δοχεία για δημητριακά και ρύζι.

Πηγή: Guardian

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ