Κοσμος

Με κουβέρτες οι Βέλγοι σε καφετέριες και εστιατόρια - Τέλος οι θερμάστρες εξωτερικού χώρου

Κόβουν απ' όπου μπορούν οι επιχειρήσεις για να εξοικονομήσουν ενέργεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με χριστουγεννιάτικο στολισμό αλλά χωρίς εξωτερικές θερμάστρες σε καφετέριες και εστιατόρια οι Βρυξέλλες
Με χριστουγεννιάτικο στολισμό αλλά χωρίς εξωτερικές θερμάστρες σε καφετέριες και εστιατόρια οι Βρυξέλλες © Pixabay (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Στις Βρυξέλλες σβήνουν οι θερμάστρες εξωτερικού χώρου σε καφετέριες και εστιατόρια - Με κουβέρτες οι πελάτες

Τέλος στα θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου σε καφετέριες και εστιατόρια αναμένεται να μπει στις Βρυξέλλες για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η περιοχή των Βρυξελλών πρόκειται να απαγορεύσει τις θερμάστρες εξωτερικού χώρου σε όλη τη βελγική πρωτεύουσα από τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με το δίκτυο BX1.

Σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι ανησυχίες των επιχειρηματιών για πιθανή απώλεια των πελατών, οι τοπικές αρχές εισήγαγαν πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη διανομή εκατοντάδων κουβερτών σε εστιατόρια και μπαρ στην περιοχή. 

«Μοιράζοντας κουβέρτες προσφέρουμε μια μεταβατική περίοδο (πριν από τον Ιανουάριο) και προτείνουμε άλλους τρόπους να παραμείνετε ζεστοί τον χειμώνα παρά με θερμάστρες» δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομικών Υποθέσεων των Βρυξελλών Φαμπιάν Μεγκρέν, προσθέτοντας ότι «οι θερμάστρες είναι μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας, ακριβές για τους ιδιοκτήτες και επιβλαβείς για το περιβάλλον». 

Παρόλο που το υψηλό κόστος τους έχει ήδη οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ να απενεργοποιήσουν οικειοθελώς τις θερμάστρες εξωτερικού χώρου τους, πολλοί είναι επιφυλακτικοί ως προς το εάν η απαγόρευσή τους θα έχει θετικό αντίκτυπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ