Κοσμος

Ηλικιωμένο ζευγάρι στο Οχάιο έζησε μαζί 79 χρόνια και πέθανε με λίγες ώρες διαφορά

Δεν κοιμήθηκαν ποτέ τσακωμένοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλικιωμένοι στο Οχάιο
© Youtube

Οχάιο: Ο θάνατος ηλικιωμένων με λίγες ώρες διαφορά και τα 79 χρόνια κοινής πορείας

Μετά από 79 χρόνια γάμου ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο Οχάιο έφυγε από τη ζωή με διαφορά λίγων ωρών, κάνοντας πράξη τον όρκο που έδωσαν όταν παντρεύτηκαν: «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος». 

Τόσο ο Χάμπερτ, όσο και η Τζουν είχαν κλείσει τα 100 τους χρόνια. Ο Σαμ, γιος του ζευγαριού, δήλωσε σε τοπικό κανάλι ότι η μητέρα του αρρώστησε βαριά μία ημέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Ο ίδιος αναφέρει πως η ασθένεια της μητέρας του αμέσως έφερε και τον πατέρα του στην ίδια κατάσταση, βρίσκοντάς τους τελικά στο ίδιο νοσοκομείο, όπου για 5 ημέρες μοιράζονταν και το ίδιο δωμάτιο.

Στις 30 Νοεμβρίου ο πατέρας του Σαμ απεβίωσε. Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η αιτία θανάτου, απάντησε «ραγισμένη καρδία». Μόλις 20 ώρες αργότερα έφυγε από τη ζωή και η Τζουν. «Έζησαν μια μεγάλη και χαρούμενη ζωή μαζί. Ήταν αφιερωμένοι στο Θεό και την οικογένεια», είπε ο γιος τους. 

Οχάιο: Ο γάμος του ηλικιωμένου ζευγαριού και «το μυστικό της αγάπης τους»

Το ζευγάρι, μεγαλωμένο στο Κεντάκι, γνωρίστηκε το 1941 σε εκκλησιαστική λειτουργία, όταν ήταν και οι δύο 20 ετών. Ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκαν, όταν ο Χάμπερτ είχε άδεια από τον αμερικανικό στρατό. Μόλις τελείωσε ο πόλεμος μετακόμισαν στο Οχάιο, με τον Χάμπερτ να βρίσκει δουλειά σε μια εταιρία και τους δυο τους να αποκτούν μαζί 3 παιδιά, που τους έδωσαν 7 εγγόνια και 11 δισέγγονα.

Η Τζουν ήταν εξαιρετική μητέρα και έκανε την οικογενειακή ζωή ευχάριστη. Φρόντιζε τον μεγάλο κήπο που είχε δημιουργήσει και έραβε μόνη της τα φορέματα για τις κόρες της. 

Οι ίδιοι έλεγαν ότι το μυστικό της αγάπης τους ήταν πως ποτέ δεν καυγάδιζαν έντονα και σοβαρά. «Δε λέμε ότι η ζωή μας δεν είχε προβλήματα, αλλά ποτέ δε βλάψαμε ο ένας τον άλλον… Αν υπάρξει ένταση φεύγεις για λίγα λεπτά να ηρεμήσεις και έπειτα επιστρέφεις, είτε ξεχνώντας αυτό που έγινε, είτε βρίσκοντας λύση», έλεγε ο Χάμπαρτ.

Η Τζουν έλεγε: «Ποτέ δε θες να βλάψεις αυτόν που αγαπάς. Τον βάζεις πάνω από τα δικά σου συναισθήματα. Αν υπάρχουν δυσκολίες, δούλεψε τες για να λυθούν. Τέλος, γνώμη μου είναι να μην πηγαίνεις ποτέ στο κρεβάτι τσακωμένος».

Η κόρη τους Τζο έλεγε ότι οι γονείς της ήταν τόσο χαρούμενοι όταν ξυπνούσαν και αντικρίζονταν και πάντα επιβράβευαν ο ένας τον άλλον με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Hamilton couple turns 100 while celebrating 79 years of marriage

Με πληροφορίες από Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ