Κοσμος

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσωπο της χρονιάς για τους Financial Times

Πώς περιγράφει τον ουκρανό πρόεδρο το δημοσίευμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
© EPA / Peter Foley

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πρόσωπο της χρονιάς 2022 για τους Financial Times

Οι Financial Times επέλεξαν τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ως το πρόσωπο της χρονιάς 2022. 

Οι Financial Times περιγράφουν ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι «εννέα μήνες μετά την έναρξη ενός σκληρού αγώνα για επιβίωση ενάντια στους Ρώσους εισβολείς, δείχνει κουρασμένος, με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια του. Αυτό που θα ήθελε να κάνει αντί να αντιμετωπίζει έναν ανελέητο εισβολέα είναι να ψαρεύει με τον γιο του». 

Ο ίδιος περιγράφει ότι αυτό που επιθυμεί είναι να πάει για ψάρεμα με τον γιο του. «Θέλω απλώς να πιάσω έναν κυπρίνο στον ποταμό Δνείπερο», λέει ο Ζελένσκι στους Financial Times. 

Το δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ακόμη ότι «για να γευτεί την κανονική ζωή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας πρέπει να περιμένει κι άλλο, παρά το εκπληκτικό σερί νικών που έχει κάνει η χώρα του στο πεδίο της μάχης». Όπως αναφέρουν οι FT, ο Ζελένσκι εξακολουθεί να παρουσιάζει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο με ταπεινά γούστα και βαθιά αίσθηση της ανθρωπιάς. Επίσης «ο Ζελένσκι είναι το αντίθετο του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είναι κρυμμένος στο Κρεμλίνο και έχει εμμονή με την ανοικοδόμηση μίας αυτοκρατορίας, αδιαφορώντας αν αυτό κοστίζει δεκάδες, ενδεχομένως εκατοντάδες ζωές». 

«Έχει πείσει τους Ευρωπαίους να αναλάβουν το τεράστιο κόστος του να αντισταθούν στον Πούτιν και να προσφέρουν στην Ουκρανία μία θέση στην ΕΕ», αναφέρουν οι Financial Times. 

Ουκρανία: Σειρήνες ήχησαν και πάλι στο Κίεβο - Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Κίεβο και σε ολόκληρη την Ουκρανία και οι ουκρανικές αρχές έκαναν λόγο για νέο κύμα ρωσικής πυραυλικής επίθεσης. «Οι πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Γιούριι Ιχνατ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές και θύματα, αλλά τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εκρήξεις ακούγονταν από τον ουρανό σε ορισμένες περιοχές, καθώς τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας ανέλαβαν δράση. «Μην αγνοείτε τον συναγερμό», προέτρεψε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της προεδρίας της Ουκρανίας Αντριι Γέρμακ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ