- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσωπο της χρονιάς για τους Financial Times
Πώς περιγράφει τον ουκρανό πρόεδρο το δημοσίευμα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πρόσωπο της χρονιάς 2022 για τους Financial Times
Οι Financial Times επέλεξαν τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ως το πρόσωπο της χρονιάς 2022.
Οι Financial Times περιγράφουν ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι «εννέα μήνες μετά την έναρξη ενός σκληρού αγώνα για επιβίωση ενάντια στους Ρώσους εισβολείς, δείχνει κουρασμένος, με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια του. Αυτό που θα ήθελε να κάνει αντί να αντιμετωπίζει έναν ανελέητο εισβολέα είναι να ψαρεύει με τον γιο του».
Ο ίδιος περιγράφει ότι αυτό που επιθυμεί είναι να πάει για ψάρεμα με τον γιο του. «Θέλω απλώς να πιάσω έναν κυπρίνο στον ποταμό Δνείπερο», λέει ο Ζελένσκι στους Financial Times.
Το δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ακόμη ότι «για να γευτεί την κανονική ζωή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας πρέπει να περιμένει κι άλλο, παρά το εκπληκτικό σερί νικών που έχει κάνει η χώρα του στο πεδίο της μάχης». Όπως αναφέρουν οι FT, ο Ζελένσκι εξακολουθεί να παρουσιάζει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο με ταπεινά γούστα και βαθιά αίσθηση της ανθρωπιάς. Επίσης «ο Ζελένσκι είναι το αντίθετο του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είναι κρυμμένος στο Κρεμλίνο και έχει εμμονή με την ανοικοδόμηση μίας αυτοκρατορίας, αδιαφορώντας αν αυτό κοστίζει δεκάδες, ενδεχομένως εκατοντάδες ζωές».
«Έχει πείσει τους Ευρωπαίους να αναλάβουν το τεράστιο κόστος του να αντισταθούν στον Πούτιν και να προσφέρουν στην Ουκρανία μία θέση στην ΕΕ», αναφέρουν οι Financial Times.
Ukraine’s president Volodymyr Zelenskyy is the FT’s person of the year 2022. The 44-year-old has earnt a place in history for his extraordinary display of leadership and fortitude https://t.co/Rxsl03pzS8 pic.twitter.com/ibp52B4N66
— Financial Times (@FinancialTimes) December 5, 2022
Ουκρανία: Σειρήνες ήχησαν και πάλι στο Κίεβο - Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα
Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Κίεβο και σε ολόκληρη την Ουκρανία και οι ουκρανικές αρχές έκαναν λόγο για νέο κύμα ρωσικής πυραυλικής επίθεσης. «Οι πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Γιούριι Ιχνατ.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές και θύματα, αλλά τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εκρήξεις ακούγονταν από τον ουρανό σε ορισμένες περιοχές, καθώς τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας ανέλαβαν δράση. «Μην αγνοείτε τον συναγερμό», προέτρεψε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της προεδρίας της Ουκρανίας Αντριι Γέρμακ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα χωριά» - Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.