Κοσμος

Η Λι Γιανγκ-χι έγινε η πρώτη γυναίκα σε θέση προέδρου της Samsung

Τι σηματοδοτεί η προαγωγή της για τον τεχνολογικό κολοσσό της Νότιας Κορέας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Λι Γιανγκ-χι γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Samsung - Ανοίγει η διοίκηση του νοτιοκορεατικού κολοσσού σε μέλη εκτός της ιδρυτικής οικογένειας

Η Samsung Electronics προώθησε τη Δευτέρα τη Λι Γιανγκ-χι στη θέση της προέδρου του παγκόσμιου μάρκετινγκ για την επιχείρησή της σε κινητά τηλέφωνα, σε μια πρώτη κίνηση ανάδειξης γυναίκας σε κορυφαία θέση στην εταιρία παραγωγής προϊόντων τεχνολογίας.

Η Λι Γιανγκ-χι προήχθη σε Πρόεδρο του Παγκόσμιου Κέντρου Μάρκετινγκ για το τμήμα Device eXperience (DX) της Samsung, που επιβλέπει την επιχείρησή της σε κινητά.

Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στη Samsung, τον μεγαλύτερο όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων της Νότιας Κορέας, που προέρχεται εκτός της ιδρυτικής οικογένειας, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η Λι Μπου-χιν, η πρώτη κόρη του αείμνηστου προέδρου της Samsung Electronics, υπηρετεί επί του παρόντος ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Hotel Shilla, θυγατρικής της Samsung.

Η Λι Γιανγκ-χι εντάχθηκε στον τεχνολογικό γίγαντα το 2007 και προήχθη σε αντιπρόεδρο το 2012. Προηγουμένως εργαζόταν στη L'Oreal, ενώ της πιστώνεται ότι προώθησε με επιτυχία την εικόνα και τη μάρκα των κινητών τηλεφώνων Galaxy της Samsung.

Η Samsung αναμένει ότι η προαγωγή θα χρησιμεύσει ως ευκαιρία για άλλες ταλαντούχες γυναίκες υπαλλήλους να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα με υψηλές βλέψεις.

Η Λι Γιανγκ-χι βρίσκεται στη νέα θέση μεταξύ επτά νέων προέδρων, μέρος ενός ανασχηματισμού μικρής κλίμακας που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από τότε που ο ντε φάκτο ηγέτης του ομίλου Λι Τζάε-γιονγκ προήχθη σε εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας τον Οκτώβριο.

(Με πληροφορίες του Statesman)