Κοσμος

Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος: Defacto απόφαση Πούτιν να παγώσει τις πόλεις στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι δεν σταματούν να βομβαρδίζουν τις υποδομές ενέργειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πούτιν χαρακτήρισε «αναγκαίους» τους βομβαρδισμούς υποδομών ενέργειας στην Ουκρανία
Ο Πούτιν χαρακτήρισε «αναγκαίους» τους βομβαρδισμούς υποδομών ενέργειας στην Ουκρανία © EPA/Maksim Blinov/Kremlin Pool

Πόλεμος στην Ουκρανία - Τηλεφωνική επικοινωνία Βλαντίμιρ Πούτιν με Όλαφ Σολτς - Συνεχείς βομβαρδισμοί στις υποδομές ενέργειας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς ότι η γερμανική υποστήριξη στην Ουκρανία είναι «καταστροφική». Ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε το Βερολίνο «να ξανασκεφτεί την θέση του». Πούτιν και Σολτς είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας 1 ώρας -την πρώτη από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος είπε στον γερμανό καγκελάριο ότι οι ρωσικές επιθέσεις κατά των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας είναι «αναπόφευκτες και αναγκαίες» απέναντι στις «προκλητικές επιθέσεις του Κιέβου».

Αναφορικά με το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική ισχυρίστηκε ότι «χρειάζεται ανεξάρτητη έρευνα» για τις «τρομοκρατικές επιθέσεις», όπως τις χαρακτήρισε, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα πρέπει να μπορεί να συμμετάσχει.

Σολτς σε Πούτιν: «Σταμάτα τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Από τη μεριά του ο καγκελάριος της Γερμανίας ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων για να επιτραπεί μία «διπλωματική λύση» στην Ουκρανία.

Ο γερμανός καγκελάριος καταδίκασε, επίσης, τις ρωσικές επιθέσεις κατά των μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία, που βυθίζουν στο σκοτάδι εκατομμύρια Ουκρανούς, αφήνοντάς τους χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Πούτιν και Σολτς συζήτησαν ακόμη για την παγκόσμια επισιτιστική κατάσταση, η οποία παραμένει υπό πίεση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας. Όπως έγινε γνωστό, Σολτς και Πούτιν συμφώνησαν «να παραμείνουν σε επαφή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ