Κοσμος

Οι Ρώσοι ισοπεδώνουν τη Χερσώνα και σκοτώνουν αμάχους (βίντεο)

Τρεις νεκροί μετά τον βομβαρδισμό από το πυροβολικό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βομβαρδισμοί στη Χερσώνα από τη Ρωσία - Τρεις Ουκρανοί νεκροί

Στην Ουκρανία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Χερσώνα -την πόλη στα νότια της χώρας που απελευθερώθηκε πρόσφατα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Με ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας στην Ουκρανία, Γιάροσλαβ Γιανουσέβιτς, ανέφερε ότι το ρωσικό πυροβολικό δεν σταματά να βομβαρδίζει.

Η πόλη της Χερσώνας απελευθερώθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις στα μέσα Νοεμβρίου έπειτα από μήνες που παρέμεινε υπό ρωσική κατοχή, αλλά έκτοτε δέχεται πυρά από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν αποσυρθεί στην απέναντι όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Η πόλη αντιμετωπίζει προβλήματα ηλεκτροδότησης. Ο Γιανουσέβιτς σημείωσε σήμερα Παρασκευή (2/12) ότι η παροχή ρεύματος έχει και πάλι διακοπεί μετά την πρόσφατη αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης. Προβλήματα υπάρχουν επίσης τόσο στο φυσικό αέριο όσο και το νερό.

Οι Ουκρανοί κάτοικοι στη Χερσώνα, πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι στο τέλος η Ουκρανία θα κερδίσει τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και στέλνουν μήνυμα οργής στον Βλαντίμιρ Πούτιν.