- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ινδονησία απαγορεύει «δια ροπάλου» το εξωσυζυγικό σεξ
Απαγορεύεται επίσης η συγκατοίκηση εκτός γάμου
Η Ινδονησία ετοιμάζεται να απαγορεύσει το σεξ εκτός γάμου
Το κοινοβούλιο της Ινδονησίας αναμένεται να ψηφίσει νέο ποινικό κώδικα που θα τιμωρεί το σεξ εκτός γάμου, με ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους, όπως επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με την προτεινόμενη νομοθεσία τα ανύπαντρα ζευγάρια που «ζουν μαζί ως σύζυγοι» θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έξι μηνών ή πρόστιμο ύψους 700 δολαρίων, που αντιστοιχεί σε μισθό τριών μηνών για πολλούς εργαζόμενους της χώρας.
Η δίωξη μπορεί να προχωρήσει εάν κάνει καταγγελία ο επικεφαλής του… χωριού (που αποτελεί τον χαμηλότερο αξιωματούχο της κυβέρνησης) ή ακόμη εάν καταγγείλουν τη σχέση οι γονείς ή τα παιδιά των κατηγορουμένων.
Η κριτική αναφέρει ότι εκατομμύρια Ινδονήσιοι μπορεί να παγιδευτούν από το νέο ποινικό κώδικα, καθώς, σύμφωνα με μελέτες, περίπου το 40% των εφήβων είναι ενεργοί σεξουαλικά πριν παντρευτούν. Προφανώς στη νέα νομοθεσία περιλαμβάνονται και οι ομοφυλόφιλοι, καθώς στην Ινδονησία δεν αναγνωρίζεται ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών.
Προβλέπεται, επίσης, και ποινή έως τέσσερα έτη για γυναίκες που κάνουν έκτρωση, εκτός εάν πρόκειται για θύματα βιασμού ή εάν υπάρχει άμεση ιατρική ανάγκη, ενώ πρόστιμα θα κληθούν να πληρώσουν εκείνοι που προωθούν μεθόδους αντισύλληψης.
Μέσα σε όλα αυτά το κοινοβούλιο επαναφέρει το αδίκημα της «επίθεσης κατά της τιμής ή της αξιοπρέπειας» του προέδρου της Ινδονησίας, αλλά και του αντιπροέδρου. Ένας αντίστοιχος νόμος είχε ανατραπεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας το 2006 και αναμένεται με ενδιαφέρον ποια θα είναι η αντίδραση των ακτιβιστών αυτή τη φορά.
Περίπου το 75% των μουσουλμάνων στη χώρα φορούν μαντίλα, σύμφωνα με έρευνα του ινδονησιακού κέντρου Alvara το 2019.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.