Κοσμος

Αστακός, χαβιάρι, «το καλύτερο τυρί στον κόσμο»: Το μενού του δείπνου Μπάιντεν - Μακρόν (εικόνες)

Τα μεγαλοπρεπή πιάτα του πρώτου επίσημου δείπνου που παραθέτει ο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φιλοξενεί τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, στο πρώτο επίσημο δείπνο της προεδρίας του - Το μενού του Λευκού Οίκου.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν θα δειπνήσουν με αστακό, χαβιάρι και ένα τυρί από το Όρεγκον που ονομάστηκε το καλύτερο στον κόσμο ακούγοντας τον βραβευμένο με Γκράμι Τζον Μπατίστ, στην κεντρική εκδήλωση της πρώτης επίσημης επίσκεψης που δέχεται στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν ως οικοδεσπότης, από τότε που ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα.

Ο Μπατίστ, ένας από τους πιο βραβευμένους μουσικούς της χώρας, θα εμφανιστεί μαζί με τον πατέρα του, Μάικλ Μπατίστ, σύμφωνα με το γραφείο της Πρώτης Κυρίας, Τζιλ Μπάιντεν.

Το μενού θα περιλαμβάνει ένα πιάτο τυριού που θα τονίζεται από το Όρεγκον, το πρώτο τυρί των ΗΠΑ που κέρδισε ποτέ τα World Cheese Awards, σύμφωνα με την εκτελεστική σεφ του Λευκού Οίκου.

Τα πιάτα του δείπνου θα περιλαμβάνουν αστακό του Μέιν, αμερικάνικο χαβιάρι, ραβιόλια, μπριζόλα και πατάτες, ανέφερε το γραφείο της Πρώτης Κυρίας.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν υποδέχεται στον Λευκό Οίκο το ζεύγος Μακρόν στο πρώτο επίσημο δείπνο της προεδρίας του © EPA/Michael Reynolds

Τα εδέσματα θα συνοδεύονται από κρασιά από την Καλιφόρνια. Από Newton «Unfiltered» Chardonnay (σαρντονέ) και Anakota «Knights Valley Cabernet Sauvignon (καμπερνέ σοβινιόν), μέχρι κρασί με γαλλικές ρίζες από την Καλιφόρνια.

Όσο για το γλυκό, αυτό θα περιλαμβάνει κέικ Orange chiffon και ψητά αχλάδια με σιρόπι εσπεριδοειδών, μαζί με glace creme fraiche (παγωτό ανθόγαλο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δείπνο είναι στα κοινά χρώματα των δύο χωρών: «Ο σχεδιασμός αυτού του δείπνου ήταν εμπνευσμένος από τα κοινά χρώματα των σημαιών μας, το κόκκινο, το λευκό και το μπλε, και τις κοινές μας αξίες, την ελευθερία και τη δημοκρατία, την ισότητα και τη φιλία», δήλωσε η Τζιλ Μπάιντεν.

Tα επιδόρπια του δείπνου στον Λευκό Οίκο θα περιλαμβάνουν κέικ Orange chiffon και ψητά αχλάδια με σιρόπι εσπεριδοειδών, μαζί με glace creme fraiche © EPA/Michael Reynolds

Μεταξύ 300 και 400 καλεσμένων θα συναντήσουν τον Μπάιντεν, τον Μακρόν και τις συζύγους τους σε μια μεγάλη θερμαινόμενη σκηνή στο νότιο γκαζόν του Λευκού Οίκου - μια από τις μεγαλύτερες λίστες καλεσμένων για ένα κρατικό δείπνο στην πρόσφατη ιστορία, σύμφωνα με την Κολίν Σόγκαν, στέλεχος της Ιστορικής Ένωσης του Λευκού Οίκου.

«Ελπίζουμε ότι οι Γάλλοι πολίτες παντού θα αισθανθούν τη ζεστασιά της υποδοχής μας. Είθε η φιλία μας να γίνει ισχυρότερη, οι δεσμοί μας βαθύτερες και το μέλλον μας πιο φωτεινό καθώς εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας», είπε η Τζιλ Μπάιντεν στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Απόψε παρατίθεται στον Λευκό Οίκο το πρώτο κρατικό δείπνο που διοργανώνει η αμερικανική προεδρία επί Μπάιντεν © EPA/Michael Reynolds

«Η ελπίδα μας είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια βραδιά που θα εξισορροπεί την ομορφιά της φιλίας μας με τη σοβαρότητα του σκοπού», πρόσθεσε.

Το κρατικό δείπνο, που θεωρείται μια από τις πιο πολυτελείς παραδόσεις του Λευκού Οίκου και ένδειξη σεβασμού προς τους αρχηγούς κρατών που επισκέπτονται, θα κλείσει ένα φορτωμένο πρόγραμμα για τους Μακρόν, που έφτασαν στην Ουάσιγκτον αργά την Τρίτη.

(Με πληροφορίες του Bloomberg)