Κοσμος

Βουδιστικός ναός ξέμεινε από μοναχούς - Βγήκαν όλοι θετικοί σε τεστ ναρκωτικών

Ούτε ο ηγούμενος αποτέλεσε εξαίρεση - Πήγαν όλοι σε κέντρο αποτοξίνωσης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βουδιστικός ναός στην Ταϊλάνδη έμεινε χωρίς μοναχούς: Απέτυχαν να περάσουν τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών - Μαστίζεται η ασιατική χώρα από τη χρήση μεθαμφεταμίνης.

Ένας βουδιστικός ναός στην Ταϊλάνδη έμεινε χωρίς μοναχούς, καθώς διώχθηκαν όλοι επειδή απέτυχαν σε τεστ ναρκωτικών, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο μικρός ναός στην κεντρική Ταϊλάνδη αναγκάστηκε να απορρίψει τους ιερείς του αφότου βρέθηκαν θετικοί σε χρήση μεθαμφεταμίνης τη Δευτέρα.

Περίπου τέσσερις μοναχοί, συμπεριλαμβανομένου ενός ηγούμενου σε ναό στην περιοχή Μπουνγκ Σαμ Φαν της επαρχίας Πετσαμπούν, επέστρεψαν θετικά τεστ ναρκωτικών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος της περιοχής, Μπούνλερτ Τινταπτάι.

Οι μοναχοί έχουν σταλεί έκτοτε σε κλινική για να υποβληθούν σε αποτοξίνωση, είπε ο αξιωματούχος.

«Ο ναός είναι τώρα άδειος από μοναχούς και οι κάτοικοι του χωριού ανησυχούν ότι δεν μπορούν να κάνουν εξασκήσουν παγιωμένες θρησκευτικές πρακτικές», είπε ο αξιωματούχος, όπως η παροχή φαγητού σε μοναχούς, ως καλή πράξη. Η συγκεκριμένη πρακτική θεωρείται θεμελιώδης για τη βουδιστική θρησκεία.

Ο Μπούνλερτ είπε ότι περισσότεροι μοναχοί θα σταλούν πίσω στον ναό, για να επιτρέψουν στους χωρικούς να ασκήσουν τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις.

Η Ταϊλάνδη είναι μια σημαντική χώρα διέλευσης για τη μεθαμφεταμίνη η χρήση του ναρκωτικού αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Η μεθαμφεταμίνη συνεχίζει να πλημμυρίζει από την ταραγμένη πολιτεία Σαν της Μιανμάρ μέσω του Λάος, σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα.

Στο δρόμο, τα χάπια που είναι γνωστά ως yaba μπορούν να πουληθούν για λιγότερο από 20 μπατ (περίπου 0,55 ευρώ).

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι δισεκατομμύρια χάπια yaba εισέρχονται στην Ταϊλάνδη κάθε χρόνο.

Οι αρχές σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία έχουν πραγματοποιήσει κατασχέσεις - ρεκόρ μεθαμφεταμίνης τα τελευταία χρόνια.

Μόλις πέρυσι, οι αρχές της Ταϊλάνδης εντόπισαν ένα φορτίο που περιείχε μεθαμφεταμίνη αξίας σχεδόν 86 εκατομμυρίων ευρώ. Τα ναρκωτικά περιέχονταν σε 161 λευκές πλάκες σιλικόνης, που προορίζονταν για την Ταϊβάν. Το συνολικό βάρος του φορτίου ναρκωτικών ανήλθε συνολικά στα 897 κιλά.

(Με πληροφορίες της Daily Mail)