Κοσμος

Ρώσοι πίστεψαν πως τα γυρίσματα προπαγανδιστικής ταινίας ήταν ουκρανική εισβολή (βίντεο)

Τα τεθωρακισμένα με την ουκρανική σημαία στη μέση του δρόμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα γυρίσματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία τρόμαξαν κατοίκους στη Ρωσία
Τα γυρίσματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία τρόμαξαν κατοίκους στη Ρωσία © YouTube/Telegraph

Πόλεμος στην Ουκρανία - Τα γυρίσματα ταινίας σε ρωσική πόλη - Οι αντιδράσεις των κατοίκων που νόμιζαν ότι πρόκειται για ουκρανική εισβολή

Σε σύγχυση βρέθηκαν κάτοικοι στη Ρωσία, όταν ξύπνησαν το πρωί και αντίκρισαν ουκρανικά τεθωρακισμένα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Telegraph», οι κάτοικοι στην πόλη Τβερ (160 χλμ. βόρεια από την πρωτεύουσα Μόσχα) είδαν στρατιωτική αυτοκινητοπομπή με ουκρανικές σημαίες σε δρόμο της πόλης.

Η πρώτη τους σκέψη ήταν ότι η Ουκρανία εισέβαλε στη Ρωσία. «Ήταν σουρεαλιστικό» δήλωσε ο Ρώσος οδηγός, που πόσταρε το βίντεο στα social media.

«Δεν ήξερα τι συνέβαινε» πρόσθεσε, γνωστοποιώντας στη συνέχεια ότι η σκηνή ήταν στο πλαίσιο γυρισμάτων για ρωσική ταινία με θέμα τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Russian town residents thought Ukraine had invaded – but it was a movie set

Ο «βρόμικος» πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία - Αφήνει χωρίς νερό, θέρμανση και ρεύμα τις ουκρανικές πόλεις

Με τη Ρωσία να υποχωρεί από περιοχές στα νότια της Ουκρανίας, και έχοντας εγκαταλείψει πολλά εδάφη που είχε καταλάβει στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δώσει εντολή στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να καταστρέψουν -κρίσιμης σημασίας- υποδομές, καταδικάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να ζήσουν χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση, την ώρα που ο χειμώνας έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια του. Στόχος του Κρεμλίνου, που δεν σταματά να στοχεύει αμάχους, είναι να αναγκάσει την Ουκρανία να προχωρήσει σε συνθηκολόγηση.

Η κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δημιουργήσει στο Κίεβο τα λεγόμενα «αήττητα κέντρα», όπου οι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας μπορούν να βρουν θέρμανση, ρεύμα και επικοινωνίες.

Ukrainians gather in shelters for warmth after nationwide power outages

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ