- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η χούντα της Μιανμάρ κρατά την Αούνγκ Σαν Σου Τσι σε μια καλύβα μέσα στη ζούγκλα
Τι αναφέρει ο στενός της συνεργάτης
Μιανμάρ: Στη ζούγκλα κρατείται η νομπελίστα Αούνγκ Σαν Σου Τσι
Η Αουνγκ Σαν Σου Τσι κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης και άλλοτε ισχυρή γυναίκα της Μιανμάρ κρατείται σε απομόνωση σε μια ασβεστωμένη καλύβα από τσιμεντόλιθους χωρίς περσίδες σε ένα στρατόπεδο σε ένα ξέφωτο της ζούγκλας, σύμφωνα με έναν από τους λίγους ανθρώπους που την έχουν δει μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του περασμένου έτους.
Ο Σον Τέρνελ πρώην οικονομικός σύμβουλος της καθαιρεθείσας ηγέτιδας, δήλωσε στους Financial Times ότι οι αρχές είχαν ανεγείρει περίπου 12 πύργους αποκλεισμού κινητής τηλεφωνίας γύρω από το χώρο, συμπεριλαμβανομένου ενός συμπλέγματος γύρω από την καλύβα της.
Η Σου Τσι – η κυβέρνηση της οποίας ανατράπηκε από το στρατό με το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021– έχει ήδη καταδικαστεί τους τελευταίους μήνες σε ποινή έξι χρόνων κάθειρξης. Συνολικά τη βαρύνουν 18 κατηγορίες και αν κριθεί ένοχη για όλες κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 190 χρόνια κάθειρξη. Η Σου Τσι παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στη Μιανμάρ, αν και η διεθνής της εικόνα επλήγη επειδή δεν υπερασπίστηκε τη μουσουλμανική μειονότητα των Ροχίνγκια από τις διώξεις που υπέστη από τον βιρμανικό στρατό.
Ο Αυστραλός ακαδημαϊκός, ο οποίος δικάστηκε και καταδικάστηκε μαζί με την 77χρονη Σου Τσι πιστεύει ότι αυτά είχαν σκοπό να αποτρέψουν την εμφάνιση οποιασδήποτε φωτογραφίας της. H μαρτυρία του Αυστραλού προσφέρει μια σπάνια ματιά στην καθημερινή ζωή υπό κράτηση της εκδιωχθείσας ηγέτιδας της Μιανμάρ, της οποίας ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία κέρδισε την επανεκλογή για δεύτερη θητεία λίγο πριν από το πραξικόπημα. Το καθεστώς έχει απαγορεύσει στους δικηγόρους της να μιλήσουν στον Τύπο.
Σύμφωνα με την Ένωση Αρωγής Πολιτικών Κρατουμένων, μια ομάδα εκστρατείας, το καθεστώς του Μιν Αούνγκ Χλάινγκ έχει σκοτώσει περισσότερους από 3.400 ανθρώπους και έχει φυλακίσει χιλιάδες άλλους από το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.